Nu är det drag i vinterskorna

Som O-VANLIGT är jag uppe med tuppen, här kan man tänka sig olika kommentarer ”vilken tupp? ”vem har sagt att tuppen är uppe tidigt”, ”det där är nåt gammalt fjant, ingen säger det längre”. I alla fall så vaknar jag tidigt och känner mig O-FULL av arbetslust. Inser att jag måste göra en hastig och O-LUSTIG rajd i mitt hem. Jag drömde dessutom i natt att när jag torkade damm på en fin vas så blev det en rand efter trasan …. O-TUR.

Kastade mej in i garderoben i hallen. Bort med överdragsbyxorna, dunjackorna kanske ska tvättas?, fler skor ska ner i förrådet, vantar och mössor ska placeras fint i lådorna (vi har väldigt många vantar och handskar i det här hushållet – O-NÖDIGT!), vinterhalsdukar ska vikas ihop och läggas fint i en korg som ställs undan på O-SYNLIG plats. Alla sittunderläggen till fotbollsmatcherna ska vikas ihop och placeras i härför avsedd påse. Ryggsäcken med gym-kläderna hamnar längst in, jag har nu avslutat min variationsrika, oftliga, fokuserade och till intet nyttande gym-säsong.

Fram ska alla fina små scarfsar/scarfar (man får välja vilket som passar bäst), alla sommarskor ???? Jag har inga sommarskor!! Vad har man på sej på fötterna på sommaren? Dom ser trådiga och uttrampade ut, rent av skulle man behöva tvätta dom också – går det? Regnjackan ska väl hängas fram, för det blir väl regn nån gång?

Och medan jag höll på så började jag riva i alla sommarbyxor och shortsen och korta kjolarna som jag packade ner för inte så länge sen. Då var dom tvättade och strukna och nu ser dom ut som om jag hade slängt ner dom huller om buller. Måste strykas…. och provas! Herregud, dom känns jättetrånga. Är det O-VANA eller har jag blivit större? Hjälllllpppp! Fast kanske om jag ”spiter” på mej dom så går dom ut sig… Väldigt O-VANLIGT att tygbyxor går ut sig. Nästa jag köper ska var stretch både på längden och tvären.

Och bäst som jag tittar ut så ser jag att grannarna håller på och krattar!!! Städdagen är inte förrän den 12:e!!! Alltså måste jag ut med krattan en sväng också. Vojne vojne vilken O-TROLIGT O-BESKRIVLIGT O-LAT dag det här blir.

Publicerat av

barbro

6 reaktioner till “Nu är det drag i vinterskorna”

  1. Det lät som det var en svettig dag. Men nu fick jag lite energi. Tittade igår, en sväng, på alla halsdukar på hatthyllan som låg ivägem för något annat.😜

    1. Ja numera när jag känner att jag absolut vill shoppa lite, så stannar
      det oftast vid en halsduk. Tänker att det kan ju aldrig bli fel …
      Fast nu får det snart räcka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *