Den stora flytten!

Och jag som brukar surra om att vi har ett rum för mycke. Nu känns det som att vi har ett rum för lite. I alla fall om ett ska användas som Transportcentral. Nu laddas det för ut-på-landet-vistelse minsann. Frågan är väl hur mycket man behöver ta med för en 3-månaders bortavaro?

Inte mycket tänker ni? Jag tänker precis tvärtom. Tänk om det blir en kall sommar (fast långkalsonger tar jag INTE med), då måste man i alla fall ha lite tjockare byxor. Och tänk om det blir en varm sommar, då måste man ju ha mycket shorts, t-shirtar och linnen (fast jag får bara ha linne när jag har nånting över…. armarna är alldeles för rynkiga … ). Badkläder och såna där skynken som är så händiga att hälla över kroppen ifall det kommer nån när man ligger och solar. Skor, alla möjliga – i fall jag ska ut och gå, ifall jag ska ligga still, ifall jag bara behöver nåt när jag går ut på tomten, ifall jag ska vara fin.

Sen är det saker, saker och åter saker. Dragspelet ska med, tänk om jag kommer på att jag ska sitta på broa en vindstilla eftermiddag och spela så att det hörs över sjön. Och om det ska med så ska mina låtar med, jag kan inte alla utantill.

Stickningen, man vet aldrig. Rätt som det är sitter man där och det spöregnar flera dagar och jag blir rastlös efter att ha lagt patiens i timmar och läst böcker halva dan, då måste man kunna slå ett slag på stickorna för att lugna nerverna.

Matrecept? Jag har ju hittat så många bra i vinter…. men nej, det finns ju recept i mobilen nuförtiden. Fast lite jobbigt är det att läsa den lilla texten samtidigt som man steker eller vispar nåt

Blommor. Jag tar med alla blommor som ser ut att ha en framtid. Och alla blommor jag köpt för att ha i krukor och amplar och gud vet vart. Och fröer och kryddor. Jordsäckar får vi köpa på plats.

Men det ska bli så roligt och härligt och ljuvligt. Och enligt uppgift blir vi snart anslutna till fiberkabeln (som vi har väntat!) så då ska ju datorn med och vem vet, kanske kan jag skriva och hittepå även från Lantstället.

Om inte betyder det förmodligen att jag lever i högönsklig välmåga, ouppkopplad från omvärlden och omgiven av tallar och granar och friskluft och sjöbris. Glad sommar så länge!

 

Publicerat av

6 reaktioner till “Den stora flytten!”

 1. Och tänk då på oss som inte har nånstans att fara under en eventuell sommar utan måste vara kvar ocb lida oss genom sommaren. Ingen semester får vi heller.

  1. Ja er är det synd om. Tur att ni har havet in på knutarna och vågor som
   klucka mot strand… Ha så härligt!/Barbro

 2. Ha en skön sommar! Det verkar inte som det finns risk att du blir ”törlej”. Du har garderat dig😎

  1. Borde klara mej… kul det var med konserten. Känner mej alldeles uppfylld
   men måste väl ändå lägga mej…

 3. Du är så härlig, Barbro😃
  Skön sommar önskar jag Er!
  🌸🍸👙🕶🚣🏻‍♂️🍽🍾🌞🌞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *