Dagarna som går

Dom här fina blommorna lever i en otacksam värld. Ingen tycker om dom, fast dom heter nästan som dom älskade rosorna. Men jag tycker dom är jättefina där dom ute i backarna står. Jag skulle vilja ta in dom och sätta dom i en vas…. tänk va soligt och somrigt och roligt det skulle bli här inne! Men jag vet ju förstås att det inte går, dom skulle sloka direkt. Men kanske, om jag satte en liten ståltråd i varje … skoja bara…. Dom passar jättebra där dom står.

Mina dagar på landet är ljuvliga. Varje kväll försöker jag skriva några rader i en bok som jag fick i julklapp och som ska innehålla iakttagelser under tre år. Vad ska man skriva? Vädret är väl ganska ointressant om det inte plötsligt skulle bli en jätteorkan eller ett skyfall av hemula mått. Men att skriva vad jag gjort under dagen visar sig oerhört svårt att beskriva på några rader. Jag skulle kunna förenkla och skriva ”dagarna som går” på alla streck.

Det är klart… en promenad längs landsvägen på förmiddagskvisten kan innebära både oanade och oöverträffade händelser vid vattnet. Man kan möta en granne med en hund och då kan man prata hund ett tag. Man kan hitta jättefina blommor att plocka. Och man kan få vinka till flera bilar som dånar förbi trots att man inte ser vem det är men man får anta att dom känner mej. Man kan titta på utsikten mot Badhuset som har en alldeles särskild historia.

Dit fick vi gå en gång i veckan för att bada (jag är INTE född på 1800-talet), innan vi hade badkar hemma. Hela byn var där och vi barn fick duscha medan vissa damer i byn hade råd med karbad. Lite avundsjuk var man allt på dom. Karlarna kom en annan tid och dom dristade sig ofta till att kasta sig i sjön efter bastubesöket. Det är i alla fall en fin plats. Och numera finns där en berömd Konstpark ”Badhusparken”. Där har kända och okända människor gjort fiffiga och kluriga och fina och roliga installationer och det är ett stort utflyktsmål på sommaren. Kom vetja! Invigning av årets installationer sker på midsommardagen. Det blir spännande.

Ja det finns så mycket mer att berätta om den här byn. Men jag spar lite till en annan dag. Nu ska jag ta och baka bullar,  här på landet händer det ganska ofta att nån kommer och vill fika och då gäller det att vara beredd.

Glad torsdag på er!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *