Det är mycke nu …

Det är faktiskt mycke nu. Jag har så fullt upp med att 1) sitta på broa 2) tänka ut vad som borde göras 3) beundra utsikten över sjön 4) säga tusen gånger om dan att jag aldrig vill återvända till stadslivet (fast jag mycket väl vet att i slutet av augusti så börjar jag ”sakre ihop” så smått och längta efter flytt till pulsen…. pyttsan… och livet på min gata i stan) 5) starta igång massor av saker som jag inte gör klart 6) fika 7) ligga länge på morgonen eftersom jag måste detaljplanera min dag 8) fundera över när jag ska lägga in det jag inte hann (hihi) igår 9) i tankarna förbereda den ena kulinariska måltiden efter den andra 10) tänka på när jag ska fara och handla nästa gång…

Ja ni hör! Det är ju inte konstigt att man inte ens hinner blogga. Och nu har ju midsommaren dragit förbi också. I år var första gången på jag vet inte hur länge som vi var alldeles ensamma över helgen. Då uppstod frågan: Ska vi ha några björkar? Innan har jag såklart gått all in och pyntat och stångat och blommat och lagat mat i mänger osv osv. Men nu när jag började tänka på saken så blev beslutet lätt. Vi skiter i björkarna, vi gör ingen stång utan plockar lite blommor istället. Och inte gjorde jag inlagd sill och bakade pajer och fixade sallader mm mm. Jag köpte två sillburkar och den andre personen köpte sin favorit – inlagd strömming. Den får han ha alldeles för sig själv eftersom den är panerad och all panering har åkt ner och ligger i spadet och simmar. Hua… När jag gör inlagd strömming steker jag den utan panering,  så då slipper jag den synen.

Och det gick så bra så. Vi hängde på gulliga släkten och fixade en fin stång och sen dansade jag några sekunder och blev alldeles andfådd. Med min kondition? Det är ofattbart.

Och det började mullra på andra sidan sjön men åskan drog åt andra hållet. Men vi kurade in oss – och svettades nästan ihjäl i Lusthuset. Och vips var den aftonen över.

Igår var vi på auktion. Det är himla kul tycker jag. Rolig  auktionist – Per Bergvall – han strödde roliga citat omkring sej. ”Tysta leken slutar nu!” ”Vi gör så här – jag ropar UT och ni ropar IN”. Fint väder och jag fick med mej en liten gullig pall som jag ska ställa kaffepannan på när jag inte vill bränna upp altangolvet. Fy gröön så lyckad dag det blev.

Och idag är det måndag och då jäklar…..

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *