Nytt jobb?

När jag just slutat jobba (sjuuukt länge sen) kontaktade jag nån grupp som i sitt företagsnamn antydde att här gällde det att vara en pigg och alert människa, enda kravet verkade vara att man var veteran. När vi pratades vid, rekryteraren och jag, började samtalet så trevligt och roligt:

_  Du har fyllt i en ansökan att du skulle vilja jobba hos oss Barbro!
_  Det skulle vara trevligt.
_  Då är frågan vad du skulle kunna tänka dej för jobb? Vad har du jobbat med tidigare?
_  Ja det är mycke det, sekreterare, läkarsekreterare,  assistent, banktjänsteman mm mm.
_  Jaha, alltså mer åt det kamerala hållet? Då kan det nog bli lite svårt. Många
företag tar ju inte in personer som inte är utbildade i deras egna system. Men jag har många andra trevliga sysslor för dej. Vad säger du om städning?
_  Nej, det tror jag inte passar mej.
_  OK, men då har jag trädgårdsarbete?
_  ????!!!!! Absolut inte.
_  Läxläsning?
_  Nej det har jag redan gjort med mina tre barn så det skulle jag nog inte tycka var så roligt.
_  Barnpassning då, kanske hämta och lämna barn på förskolan?
_  Nej, det tror jag inte.

Vid det här laget verkar rekryteraren smått panikslagen. Hon bläddrar och bläddrar och när inte ens att hålla nån som är äldre än jag själv sällskap inte heller det verkar passa, så ger hon upp.
_  Va tråkigt Barbro, men jag får nog säga att vi inte har något för dej just nu. Du får höra av dej igen ifall du ångrar dej.

Och på den vägen är det. Jag pinnar på med mina ideella uppdrag och är nöjd med det. Ända tills idag, då läste jag om JOBBET FÖR MEJ. Och det är dessutom inom forskningen och då är det ju nyttigt för allmänheten och kanske gör jag hela världen en tjänst? Forskare söker nämligen Fladdermusspanare!!!
Fantastiskt!

Jag gissar att man spanar och spanar och, nu har jag inte hunnit sätta mej in i detaljerna, men jag antar att man fyller i nåt digitalt på telefonen och talar om hur många timmar man spanat. Och sen kan man ju bara säga att man inte sett nåt. För jag finner det högst osannolikt att jag skulle upptäcka en fladdermus, fast jag har hört av andra, mamma t ex, att dom finns här, just här. Men kanske får man speciella glasögon så att man ser bättre i mörkret. Och det blir säkert på nattkröken och då är jag ju ändå vaken ett bra tag. Skitbra. Jag ska skriva direkt och berätta om alla mina fördelar för jobbet. Vaken, alert, djurälskare (fast det kanske inte har med saken att göra?), fantasi (absolut inget man ska berätta om, då kan dom få för sig att jag kommer att hitta på), van att fylla i rapporter, kan absolut hålla tyst (svårt för dom att kolla, eller hur?) Ja vad kan gå fel?

Jag känner mej absolut upplyft av denna oanade möjlighet till nya arbets-uppgifter. Härom dan funderade jag på att nästla mej in i nån pensionärs-förening och försöka få bli sekreterare, men det här blir ju mycket bättre.

PS. Bilden ovan är tagen för flera år sen. Jag har ju sett att dom gör sådär på FB, lägger ut bilder på saker som hände för flera år sen, något som aldrig skulle falla mej in, jag lever i nuet. Men bara så att ni ska förstå att jag kan, eller snarare kunde, jag med….

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *