Vad är väl en bal på slottet?

Ibland smyger den sig på. Tanken på att dansa. Det var ju så roligt och så längesen. Tänk om man skulle? Men kan man? Vågar man? Är det så roligt längre?

Och vilka skor har man när man dansar nuförtiden? Kan ju minnas alla skor med klack som gled omkring så lätt på det nysteariniserade golvet? När jag tittar i skohyllan nu så ser jag bara några platta pladuskor som ser mer än tråkiga ut. Man kan väl inte ha träningsskor när man går på dans? Hur skulle det se ut? Men jag har för länge sen övergett klackeskorna, nu gäller det att se till att fötterna får plats…. så att dom kan växa ännu mer..

Jag gjorde ett studiebesök på en dansbana för flera år sen. Då befolkades dansgolvet av unga människor som förmodligen gått buggkurs tillsammans. Dom dansade såklart bara med varann och som dom buggade… ja dom svängde och bredde ut sej så väggarna på logen bågnade. Så pass att det inte fanns något utrymme för någon annan än dom som också gått kursen och åkt i samma bilar till dansen. En kille buggade med två stycken samtidigt … snacka om att ta plats. På min tid satte kavaljeren en ära i att inte krocka med någon när man dansade, han svängde så fint och smidigt mellan alla paren och det var en ren fröjd att göra 1 – 2 – 3 – ta ihop. Och tänk när man fick tag i en snidare som ibland körde liksom baklänges… ljuvligt var det!

Frågorna hopar sig… Vad har man på sej på dans? Ja om man ska använda befintlig sko-flotta så får det såklart bli långbyxor. Borta är förmodligen den tiden då kjolen svängde runt bruna ben och man blev uppbjuden heeela tiden. Det går såklart bra med långbyxor också, då slipper man svettas på låren för det är väl meningen att man ska dansa sej svettig?

Efter alla dessa frågeställningar och funderingar så slår det mej plötsligt. Tänk om man blir uppbjuden av en som gnussar? Vad har hänt med dansen? Vilket påhitt att hålla på och slänga med huvudet sådär? Hur ser man ut i håret efter en stund med en gnuss-dansare. Jag skulle förmodligen få en lättare hjärnskakning i försöken att hålla undan huvudet. Sen skulle jag förmodligen vilja kräkas för det ser så otroligt äckligt ut.

Nej jag blir nog hemma och luktar på blommorna…. Lika bra det! Idag är vädret strålande och flugorna flyger som kamazake-piloter här inne i köket. Så jag tar mej en svängom med flugsmällan istället, barfota och i ett par urtvättade shorts. Vilken höjdardag det här blir!

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Vad är väl en bal på slottet?”

 1. Klart du ska ut och dansa. Du får väl satsa på motionsdans där dom är lite mer i vår ålder och där du kan ha vilka skor du vill och vilka kläder som du tycker passar. Det är ju en fröjd att dansa men visst. Jag har slutat dansa i Hällesjö för där är det bara unga och där platsar man ju inte riktigt längre.
  Säg till om du blir sugen så får du åka med mig. Tex Gerålund och Hanssons loge och Storåsen.

  1. Du som läser min blogg, tack för det, vet ju att jag hittar på ganska mycket.
   Jag får en idé och sen drar jag iväg, inte alltid med sanningen överensstämmande.
   Idén till inlägget fick jag när jag passerade Hällesjö en kväll och sen var
   tankeverksamheten igång. Jag är faktiskt inte så sugen att åka iväg på dans, drömmer
   bara om hur roligt det var.
   Jag fryser mest, så nog skulle det vara skönt att svetta upp sig i en rejäl hambo.
   Men det skulle jag absolut inte klara, skulle förmodligen ramla omkull vid första
   högersvängen.
   Nu ska jag skriva en blogg om tingen omkring mej. Ha en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *