Alla maktlösa ting

Jag brukar ju beskriva tingen omkring mej. Särskilt tingen som inte gör som jag vill. Nu idag heter tingen Sotarn och Banken. Först:

Sotaren anmälde sitt besök här på Lantstället. Han skulle inte bara komma ensam utan tillsammans med självaste Inspektörn. Herr I var här för fyra år sen och retade upp mej ordentligt, särskilt när han skulle berätta hur man gjorde när man eldade i vår kamin. Han beskrev att man skulle lägga in ett vedträ åt gången och att dom helst skulle vara av en viss längd. Han konstaterade snabbt att ett vedträ som låg i korgen var alldeles för långt…. VA?? Sen fick vi anmärkning på att stegen var fastsatt med fel sorts skruv… Den som sotar har inga problem med stegen, han klättrar upp och ner som värsta stengeten. Men det är det fel sorts skruv. Den ska sättas fast med en mutter på insidan. På vinden alltså…  Vi har verkligen försökt få hit nån som kan hjälpa oss med detta men till dags dato har ingen dykt upp trots ihärdiga påminnelser.

Alltså var det med bävan vi mottog Herr I. Han anmärkte såklart ännu en gång på stegen, samtidigt som kompisen – Sotarn – inte hade några problem med steg-isättningen på taket. Vedträna hade vi mätt och lagt i korgen så där var det OK. Men han lyckades hitta ett fel till. Nån grej ska sättas fast på taket vid stegen. Nåja, om jag har tur kommer den vidtalade hantverkaren hit innan september.

Så kom räkningen, eller rättare sagt två räkningar. Dom ska jag såklart betala, fast jag måste verkligen kontrollera vad en Grundavgift på fritidshus innebär. Måste man betala för att elda? Räcker det inte med att man betalar sotaren? Det blir en annan historia.

Nu var det räkningen, som saknade OCR-nummer. När jag lägger in uppgifterna så saknas ”ruta” för meddelande. Jag kontaktar såklart banken och följande fantastiska konversation utspelar sig:

Jag: Jag försöker betala en räkning som saknar OCR-nummer. Ingen meddelande-ruta kommer upp.
Banken: För många ord.
Jag: Ingen meddelanderuta.
Banken: Meddelande från banken?
Jag: Betala, saknar meddelande-ruta
Banken: Beskriv ditt ärende.
Banken: Här kommer en lång beskrivning hur jag ska göra för att betala en räkning.
Jag: Är frestad att skriva att jag minsann vet hur man betalar en räkning, man får nämligen väldigt god övning i just det. Men jag inser förstås att det blir alldeles för många ord. Och jag inser också att detta är helt forum för min fråga. Robotar har onekligen sin begränsning.

Ja herregud, jag blir väl tvungen att kontakta Sotaren ända nere i Ljusdal och meddela att han får komma hit och hämta kontanter. Fast var ska jag få dom ifrån?

Nej nu är jag gnällig. Nu ska jag ut i dagen som verkar vara kall, blöt och ogästvänlig. Skickar en bild på nåt jag lyckats med (förmodligen beroende på att denna vackra ros inte kräver nån som helst skötsel eller omsorg).

För övrigt önskar jag inte att jag blir fluga i mitt nästa liv. Dom verkar så oroliga, flyger och flaxar dagarna och nätterna i ända. Och ibland, om dom har otur, hamnar dom på ett ställe där en tokig käring jagar dom med ett avlångt föremål med nåt fyrkantigt längst fram, uttalande hotelser som: ”Kom an bara”, ”Nu ska du få”, ”Inbilla dej inget”, ”Jag kommer att ta dej”, ”Sätt dej bara så …

Och idag är det tisdag, det blir nog bra det med…

 

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *