Bragdguld

Ja visst måste det bli så… Att trampa omkring på en myr i strålande solsken och mitt i brinnande mygganfall = BRAGD … Skogens röda guld = HJORTRON …. Alltså borde jag få bragdguld!

Vi krakade oss ut på en myr, bara för att. Jag har ju hjortron kvar sen flera år tillbaka och det är bara nån fågäng idé att vi vill visa för oss själva att vi kan och
orkar.

Idag är det fint väder igen. Varpå jag inte kunde hitta en enda anledning till att  inte ta tag i min skogstomt. Den behöver faktiskt också fixas till lite. Det växer så det knakar överallt och nu när allt blommat ut så måste det trimmas – bort.

Jag är alltid glad att jag är kvinna. Särskilt nu när jag just köpt mej en LIE. Ni fattar?

Jag har inte fått in rätta svingen än, men jag räknar med att den kommer. Jag är ju för bövelen uppfödd på landet och på en gård. Fast inte fick jag svänga nån lie där inte, min uppgift var alltid från början till slut att räfsa. Först kanterna och sen ta upp efter släpräfsan.

Och rätt som det var började det droppa från pannan. Raskt drog jag mej ner till sjön för ett hastigt dopp. Har hört att badloppor angriper stort som smått i år men jag kommer att klara mej. När min strömlinjeformade kropp klyver vågorna i ett enda tjusigt hopp så hinner inga loppor med. Efter några simtag rakt ut tills jag är säker på att jag nästan inte bottnar, så vänder jag på hela mej och simmar in till land igen. Fort och kvickt. Och jag passar på att skvätta lite också så att dom ska fatta att ”mej rör ni inte”.

Så här är det alltså ”dagarna som går” och dom går så bra så!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *