Festligt värre

 

Jag hade längtat så efter det här. Jag hade sett alltihop framför mej och glatt mej så… Jag såg hur dom kom gående. En del hade långa blommiga kjolar, andra hade såna där hängselbyxor som man liksom har när man är ute i sin trädgård och plockar upp ett och annat grässtrå. Alla kvinnor skulle ha hatt. Och alla män skulle vara klädda i jeans och rutiga skjortor, med uppkavlade ärmar. Och alla skulle le och skratta och vinden skulle sakta smeka deras kinder och det var absolut inte jättevarmt men skönt och behagligt.

Vad skulle hända?? Kan man undra? Min Skördefest…

Jag drömmer alltid om att vi ska äta lite potatis med smör som jag piffat upp med min egen persilja. Vi skulle smaska på små rädisor och vi skulle äta en god sallad från mina egna grödor. Jag skulle ha bakat fina franskbröd som jag stekt i mycket olivolja. Och vi skulle dricka vin och ha så roligt… och vi skulle prata i munnen på varandra och berätta om vilken fantastisk sommar detta varit.

Ja, ni fattar. Allt blir inte riktigt som ett reportage från Frankrikes eller Spaniens inland. Istället blev det en härlig lite blåsig dag då jag och den andre personen i hushållet skördade några förskrämda persiljor som jag klippte ner i en pytteliten burk så jag kan ha i november då jag tar mej en liten nypa från frysen. Jag insåg förstås tidigt att jag inte kunde bjuda in en enda människa, vad skulle vi ha festat på… och framför allt varför skulle vi ha festat?

Nej med mitt odlande blir det likadant varje år. Alltså ingenting. Men jag tror jag tror på sommaren och nu tror jag att jag hade för mycket hönsgödsel i år. I fjol trodde jag att ”någon” hade varit för snål med att vattna växterna, året innan trodde jag att hästskiten kanske var för gammal och inte ”tog”. Jag har massor med ursäkter och idag tänkte jag för första gången att jag kanske skulle sluta låtsas alldeles. Bära bort pallkragarna och klippa gräs där istället. Men… man ska inte fatta viktiga beslut i affekt. Jag avvaktar och ser vad vintern gör med mej.
Vi ska i alla fall äta några nypotatisar som växt i en hink ikväll. Och vem vet, kanske blir det en lika stor succé som när ÖFK klår Sundvall…. Jag hoppas i båda fallen!

Och fint var det i morse på promenaden!

Publicerat av

En kommentar till “Festligt värre”

  1. Ja du man kan inte vara mästare på allt. Ibland måste man inse det. Men du är en jävel på att skriva och så kan du spela dragspel. Vad gör det då om rädisorna inte växer till sig som man tänkt. Det finns det som är viktigare
    Jag är en jävel på odling men dålig på det mesta annat som att baka och städa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *