Jag har fått så mycket att tänka på …

Man kan verkligen få sig till livs en hel massa här i en liten by i södra Norrlands inland. Nu har jag varit på två evenemang som gett mej så mycket så det räcker för ett gott tag framåt, i alla fall tills på lördag för då ska jag på Auktion.

I söndags lyssnade jag på en föreläsning med Daniel Mendoza, en man som kom hit som flykting med sin familj från Uruguay i början av 80-talet. Man kunde ju ha trott att han skulle tala om hur det var att vara flykting i Sverige, men istället började han med att berätta om en oerhört svår uppväxt i ett stökigt hem och hur han så småningom bestämde sig för att bli en annan person än sina föräldrar.

Han bestämde sig för att ”tanka godhet”. Han började se sig om och upptäcka goda saker som folk runtomkring visade. Det var små saker som att någon visade vänlighet i en kö, någon som hjälpte till att bära kassar, när någon som ramlat fick hjälp att ta sig upp. Och så började han tänka att han också skulle tänka gott och bli en snäll människa.

”Det där tar jag …” tänkte jag direkt och skyndade hem och skulle börja bli god. Tyvärr så har landsbygden hastigt avfolkats och jag har inte sett en kotte på flera dar, alltså svårt att praktisera. Men så plötsligt korsades min väg av en spindel som kröp omkring här på golvet och som jag bestämde skulle få ett bättre liv bland blommor och blader, så jag lyfte försiktigt ut den på ett hushållspapper. Tippade av krypet och önskade honom lycka och välgång på de sju grässtråna. Men lugn, det är bara början. Jag kommer att fortsätta utöva snällhet på det som kommer i min väg. Som mamma sjöng: ”Gör det lilla du kan, gör det villigt och glatt!”

Igår kväll var vi i Hällesjö kyrka och lyssnade till en kvinna och två män Trion Yttre Bodane som framförde musik skapad av Georg Riedel. Han har gjort många välkända visor som t ex ”Idas Sommarvisa” och ”Jag en fattig bonddräng”. Och båda var så annorlunda och fina och underbara med kvinnans röst, som stämde så bra med saxofonen och pianot, det var som att jag aldrig hört dom förut. En fantastisk kväll då många tårar trillade.

Och tänk, han Georg hade skrivit en låt till mej också:
Mors lilla lathund sa:
Du må tro, jag jobbar bra,
fastän vet du vad;
inte just i dag,
jag gör det helst en annan dag.

Så nu ska jag sitta här i flera dagar och bara tänka ut goda ting samtidigt som jag nynnar vidare.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *