Strövtåg i hembygden


På Frösön oroar man sig över en kringströvande björn. Här duggar rapporterna tätt om en kvinna i mycket-övre-medelåldern, som syns irra omkring på skogsbilvägarna. I handen har hon nåt slags vapen, kanske är hon knivbeväpnad? Bilar som åker förbi ute på landsvägen skyndar sig att ta signalementet …påttifall.

Ingen fara… det är bara jag… som irrar omkring och letar svamp. Jag går väg upp och väg ner och konstigt nog så upptäcker man dom även när det är mycket gräs, man liksom känner på sig att där ska stå en liten gullig blodriska som väntar på att få bli plockad ??? (nu tog jag väl i …) Vi hittar inga mängder, är nog för tidigt ute. Men det är en rolig promenad, mycket roligare än att rusa runt på landsvägen och nästan falla omkull av vinddraget från timmerbilarna.

Men nu blir det andra gångvägar som gäller. I morgon drar vi tillbaka till våran gata i stan. Så nu är det packa och kolla och inte glömma och hej och hå som gäller. Och fast jag för en månad var så bedrövad över att mitt härliga sommarliv snart skulle ta slut, så har jag nu kommit på att det blir nog roligt i stan också. Det gäller att tänka ”var sak har sin tid” och nu är det mörkt på kvällarna och ute-aktiviteterna blir färre och färre (frånsett svampen då). Vi kommer tillbaka senare och kanske hittar vi lite lingon att befolka frysen med.

Vi hörs från stan…. Idag ska jag vika, syna skåpen, packa, lägga patiens (eftersom jag bara gör det på landet), inte glömma inte glömma. Och så ska jag se ÖFK vinna ikväll!
Trevlig fredag!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *