Mycke nu …

Var ska allt få plats? Dubbla påsar. Dubbla burkar. Dubbla paket. Jag häller över och samlar ihop, klämmer in allt i skåpen. Kylskåpet däremot är väldigt tomt, här behöver fyllas på. Frysen är proppfull trots att jag inte hittat just nån svamp. Jag har dock deltagit i tunnbrödsbak två gånger under sommaren …. Va mycket bröd det blir? Kaffekopparna – va små dom är? Vilka tallrikar använder vi? Var står äggkopparna? Kniv? Vilken är bäst? Och hur var det jag låg i soffan, på sidan eller halvsatt jag eller låg jag raklång? Känns obekvämt och ovant.

Frågorna hopar sig. Så också hemarbetet. Vem har dammat till det här under sommaren? Bäst att ”ta” köksfönstret i alla fall. Nya gardiner, ja dom är faktiskt 22 år men lika fina än. Ibland lönar det sig med kvalitet. Minns att jag brukar ha ett stort ljus på en bricka och runtomkring lite lingon. Rusade upp till ÖSK-skogen och bärgade mig några deciliter lingon, men dom var bara röda på ena sidan, inge fint. Plötsligt fick jag syn på rönnbären utanför mitt fönster. Jättefint!

Det är så många ljud här. Och många människor. Det smäller i bildörrar, det rusas i motorer, det går folk förbi fönstret både nu och då, och varje gång måste jag titta. Har börjat inse nu att jag inte känner nån av dom. Grannarna, måste höra hur dom haft det i sommar.

Så är alltså livet hemma på min gata i stan. Jag blir alldeles trött.  Jag tror jag tar och åker till Paris!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *