Nya inköp

Härom veckan stajlade jag om i vardagsrummet, stajla för mej innebär att jag bytte gardiner. Alla prydnadssaker är samma som vanligt och min fruktskål är som vanligt alldeles för stor för några äpplen som ligger där och skramlar. Funderar på att köpa nåt mindre, men var ska jag ställa schabrak-fatet? Nya färger kräver nya tillbehör. Kuddar finns i lager i allsköns färger. Såklart hade jag två som passade alldeles utmärkt till den blågröna färgen. Fast det behövdes ju några fler, så raskt inhandlade jag två till.

Men så var det filten. Den kära filten som jag varenda kväll drar på mej, fast jag inte fryser ett dugg och fast jag efter en stund är så blossande varm att strumporna ryker först, sen öppnar jag upp för ena benet och till slut är hela filten vräkt åt sidan och jag bara kippar efter luft. Nu är mina filtar vita eller rosa… passar inte alls. Så härom dan när jag av en händelse befann mej uppe i Lillänge (va tråkigt det är att gå på shopping där!!!) så hittade jag en filt i precis rätt färg, och den såg så ullig och gullig ut och den var så billig… Alltså!

Första kvällen var ljuvlig, den var varm och skön och mjuk och len. Det var bara det att när jag skulle lägga mej så såg jag att mina svarta mysbyxor mer liknade en päls av okänt ursprung. Filten hade hårat av sej nåt så fruktansvärt! Vad göra? Jag törs inte tvätta den för då brakar väl hela filtermekanismen på tvättmaskinen sönder.

Passade ju bra för nu fick jag byta dammsugarpåse direkt. Vilket var en väldig tur eftersom jag köpte såna där små kulor som ska lukta gott när man dammsuger. Expediten sa att man kunde ta ganska många. Så jag sopade ner halva röret på golvet och sög in det i dammsugaren. Det blev för många…. Nu stinker det nån konstig lukt som väl ska kännas frisk och härlig men som faktiskt är riktigt äcklig. Man kan säga att jag nu alltså gjorde ”två flugor på smällen”.

Inte för att jag tror att filten har slutat håra efter denna behandling men kanske får den bara ligga lite nonchalant på ryggstödet till den vita soffan. Jag har sett i inredningstips att man liksom bara ska slänga ner filten, skrynkla till den liksom. Men det verkar lite slarvigt… fast om jag skulle göra det så behöver jag inte vika ihop den på natten när jag lägger mej.

Det är många det är synd om. Just nu tycker jag synd om alla fåglar här ute. Alla som liksom jag inte hunnit fatta att det snart är vinter.  Jag kan verkligen sätta mej in i hur dom känner sig. Tänk om nån skulle säga till mej  ”nu ska du dra söderut och stanna i flera månader…. ”jag som inte har packat!” ”Vad ska jag ha med mej?” Vilken väg ska jag ta?” ”Hur stor blir gruppen?” Inte undra på att dom flyger som yra höns.

Och idag är det söndag och ÖFK ska ta 3 poäng… i alla fall som jag har tänkt det!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *