Vad kan den göra?

Vilt uppskruvad och svettig, i total koncentration och på inte minsta sätt uttröttad eller uttråkad fäste jag blicken på TV-skärmen hos Friskis och Svettis. Där stod ”Tänk på vad din kropp kan göra istället för att fokusera på hur den ser ut!”

Skitenkelt, det fokuset har jag flyttat för länge sen. Det är för sent att gräma sig över hur man ser ut. Men jag fastnade ändå i tanken. Vad Kan Den Göra? Kroppen min. Tanken har ältats och förädlats under längre tid. Här kommer mina slutsatser:

Den kan gå i normal takt ganska långt
Den kan ligga still oändliga stunder så länge motivation och intresse finns att ligga kvar (spela spel på mobilen, kolla på nån härlig film, lösa korsord halvliggande)
Den kan avbryta den raska promenaden eller den intensiva träningen direkt, ifall nån bekant dyker upp för att prata lite
Den kan läsa böcker hela nätterna utan att få ont nånstans, typ liggsår
Den kan skratta och gråta och snyfta och jubla (på fotbollen)
Den kan svära och skrika (på fotbollen)
Den kan tänka på mina döttrar dagligen och stundligen (hur det går, ska gå och har gått för dem)
Den kan njuta av mat och dryck
Den kan ha nästan alla kläder i garderoben
Ja, det räcker väl så här långt. Hel OK med andra ord.

Igår hade jag förresten ett snack med Ian Burchnall (han störde mej i promenaden). Många skulle säga att just ”snack” är dåligt med sanningen överensstämmande, helt klart en överdrift. Men jag sa i alla fall ”Good luck on Sunday” ”Thank you” ”I´m here to check your shape” ”Good”. Sen hade han så himla bråttom där han sprang omkring på andra sidan skranket, höll väl på att fasa ut nån meningsfull träningsidé där på planen. Och jag lommade iväg hemåt och tänkte att nu har jag gjort mitt, jag har uppmuntrat honom så det så.

Och idag är det en strålande lördag. Av PUB-besöket igår syns inga spår varken i själ eller hjärta. Solen strålar, löven ligger alldeles still och jag ska ta mej en tur ner på stan och köpa en blomma för ikväll är vi bortbjudna på middag. Det ska bli så roligt! Härlig lördag på er!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *