PUH …

Faktiskt får jag säga ”äntligen”…. Nu har tiden för utnyttjande av På Stan Häftet gått ut. Det har varit svettiga dagar kan jag säga. Speciellt som jag alldeles glömde bort alltihop under sommaren.

Jag har räknat ut att jag tjänat in kortet + ca 300 kronor till. Men om man tänker på vad jag köpt så ser inte siffrorna lika smickrande ut. Jag behövde faktiskt inte ett nytt fruktfat, jag har ju redan 4 stycken Men det här var lite mindre och det ser inte trevligt ut när två clementiner ligger och skvalpar på jättefatet. Alltså var jag helt tvungen att köpa ett nytt litet fint ett…


Och inte behövde jag en mörkgrön sidenblus… jag har faktiskt väldigt mycket kläder. Dessutom upptäckte jag, när jag skulle använda den, att den var helt omöjlig att stryka. Den går alltså tillbaka under dagen. Så där blir det avdrag på intjäningen.

Och jag beställde en bok till barnbarnet och insisterade på att den skulle betalas i förskott.

Och almanackan för 2020, som jag ju inte behöver på ett tag än.. den ligger nu färdig och beredd på nytt år och där tjänade jag faktiskt hela 6 kronor.

I samband med förra veckans fyndresa nere på stan fick jag plötsligt syn på en lång kö på Åhléns. Där stod att man fick 20 % rabatt om man handlade för 500. Det hade jag ingen aaaning om. Jag gjorde ett hastigt överslag och kom på att min hudkräm nog snart är slut, det spelar ju ingen roll när man köper den? När jag stod där och plockade kom en kompis fram, hon funderade på att köpa en parfym men retfullt nog kostade den bara 499. Där ser man, det är fler som gillar rabatter! Stoiskt överlät jag min nagellacksflaska ett tag, jag hade redan varor för 500 kr. Vi kände oss lite busiga och väldigt ekonomiska där vi stod i var sin kö och åtnjöt vår rabatt.

Det var bara det att jag – det här har jag kommit på nu – sa till henne ”Du får väl swisha mej sen.”Hon såg liiiite undrande ut. Nu idag, 2 veckor senare tänkte jag kolla om hon hade skickat pengar för nagellacket. Inga pengar…. Då, och inte förrän då, kom jag på att det är ju för sjuttsingen jag som ska betala henne. Det var ju mitt nagellack. Pinsamheten känner inga gränser. Jag har ringt och undrat hur hon planerade att framföra detta till mej och hon sa att ”hon inte hade tänkt på det så mycket”…. Hm, det tror jag säkert att hon har. Nu är pengarna överskickade och hon fick t o m 1 krona i ränta, ingen ska säga att jag är en snål jäkel när det kommer till skulder. Men man kan verkligen säga att jag är en riktig snåljåp när det gäller att få åt sig rabatter.

Och idag är det en härlig måndag och jag ska tassa ner på stan och Bara Lämna Tillbaka… Inte Köpa Något Alls!

Publicerat av

barbro

4 reaktioner till “PUH …”

  1. Ja du, det är väl kanske det som är nackdelen att bo i staden. Det finns alldeles för mycket frestelser att falla för. Här får man köra med sin egna tillverkade roscreme om man behöver något men i vår ålder känns det ju som det är rätt meningslöst med att försöka göra sig vacker och jag upptäckte just att jag har massor av vinterjackor i garderoben men dom flesta har trasiga blixtlås och jag klarar inte att fixa sådant och föresten är blixtlås dyrare än en ny reajacka. Ha en bra dag. Jag älskar dina kåserier för det är väl det det är eller hur?

  2. Vad är det där Alls som du inte tänker köpa? I alla fall har du inte givit några köplöfte om skor, kan väl vara bra alla dagar i veckan 👍

  3. Ja tänk så det kan gå. Bra att du hann prova färgen innan du betalade för det är ju ångervecka.😂tack för hundringen🤗😉ett gott skratt förlänger livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *