Vintern är här

Småskor in, dubbskor ut

Snön faller… och förhoppningsvis inte vi med den. Men rädd är jag, det är då ett som är säkert. Antar att det inte alls är bra att man är rädd, eller försiktig. Enligt lagen om alltings jävlighet så är det väl då man ramlar.

Igår gjorde jag en tur på stan och runt omkring sågs stapplande kvinnor – det verkar bara vara dom som är rädda – som sökte sig in till husväggarna för att hitta en liten gnutta bar asfalt så att man kunde ta några försiktiga snabba steg.
Var inte orolig, allt gick bra, även om jag kände mej som Bambis farfarsmor på hal is.

Snöfallet gladde mej till en början. Ja faktiskt så mycket att jag pilade ut och började skotta framför min egen dörr. Verkligen ingen big deal, området är inte stort. Men jag svängde och hivade och allting var så roligt. Vid andra dörrar stod andra grannar och vi vinkade glatt till varandra. Det var nästan som när sommaren börjar komma och alla grannar beväpnar sig med en kratta och energiskt börjar gå lös på bruna löv. Och enligt samma lag ”om alltings …” så fick jag förstås ont i ryggen. Inge mycket, det går snart över. Men ändå…. Tål man ingenting längre?

Men vad gör det. Idag ser det ut att bli en strålande fin dag. Och idag ska jag åka på konferens till Umeå. Det är med ett av mina ideella uppdrag. Är det inte otroligt! Det trodde jag inte jag skulle få vara med om igen. När jag jobbade var det många såna tillfällen och jag kan inte påminna mej att jag gladde mej så här mycket åt en träff.

Men idag – snacka om fredagsmys…Tjao!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Vintern är här”

  1. Ja nu får man ont för det minsta man gör. Allt är liksom stelt på gamla kärringar som vi. Såg på kvällsprogrammet där man gör om folk att det är modernt med höga klackar på stövlar och jag undrar hur i helsike man skulle kunna gå i sådana utomhus när man knappt kan vingla sig fram på skor med dubbar i ishalkan. Ja det är väl Stockholmarna förstås som är så dumma att dom går ut i sådana. Ha en kul helg och gå försiktigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *