På G

Och ur feberdimmans, snorpapperens och halstabletternas värld reste sig en kvinna i mycket-övre-medelåldern och började Göra Advent!

Alltid lika roligt. Lådorna ska ner från höga hyllan. Ljusstakarna fungerade i år igen, fast dom är så gamla. Små änglar och tomtar trängs på fönsterbrädan. Ack, jag minns den ljufva tiden när jag bodde i jättevillan, där kan man snacka om att pynta. Här blir det av utrymmesbrist mer sparsmakat, men för dom flesta ter det sig nog som väldigt juligt ändå.

Lummern hänger i taket som vanligt. Julstjärnorna i fönstret och hyacinterna på bordet. Det glittrar och glimmar överallt. Jag tänder massor av ljus till kvällen och ändå blev det mörkt med allt det röda.

Stryka dukar, fundera varför jag inte har nån kort röd löpare…i år igen! synd att TV:n har ben som tar upp hela utrymmet på låga bänken, får inte plats med så många tomtar… och när ska jag ha fina broderade duken på köksbordet – tänk om jag spiller! Dom fina julgardinerna som jag köpte när vi flyttade hit, 22 år sen, är fortfarande lika fina. Fast det är klart, man sliter ju inte på dom direkt, dom blir väl uppe drygt en månad.

Efter alla bestyr var jag rätt trött. På köksgolvet såg det ut som värsta skogspartiet efter att jag ”städat” och knytt ihop lummern. Bestämde att resten som fanns i påsen inte var mycket att ha så den slängde jag. Igår kom jag på att jag glömt – en krans på dörren! Där har jag alllllltid en lummerkrans. Feberdimmorna var alltså inte borta. Men, vadå, man kan väl ändra sig. Så jag gjorde en sån här gullig liten tunn krans. Den blev jättefin!

Och idag ska jag bege mig till körövning, vi har konsert på söndag. Jag är fortfarande kraxig så jag tänker befria alla från min sång idag. Mima blir vad jag ska syssla med. Och försöka vara så tyst som möjligt. Känns oerhört svårt efter denna långa tid av prat-avhållsamhet. Räknar starkt med att jag ska vara på topp(!) till på söndag.

Och ute är det som det ska vara en dag i december. Vit snö och några minusgrader. Jag tror faktiskt att solen kommer att titta fram också.
Så, simsalabim – vilken härlig dag detta blir!

Publicerat av

2 reaktioner till “På G”

    1. Tack för det och glad advent till er också. Ser framför mej hur vi som grannar
      springer mellan husen med olika gåvor, jag med bakade havrekex och du med vinflaskor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *