Jul på gång

Hur många clementiner kan man äta utan att få magbesvär? Frågan infinner sig efter att jag sett Ernst på TV. Han håller på att fixa jul. Såklart har han hittat en gammal magisk gård, som förmodligen ser rätt luggsliten ut innan allt pyntande. Igår såg jag att det ångade ur munnen på honom när han pratade. Det var förmodligen inte uppeldat ens. Stackars karl! Har han ingen fackförening som kan påtala arbetsmiljöbrister?

I alla fall så skulle han göra prydnader att ha i en gammal mossig kvist. Och då skalade han clementiner så att det blev en lång remsa. Och sen formade han fina rosor och satte i trädet.

Skit också, såna där pinnar har jag överallt på Lantstället men jag tänkte att jag kunde väl sätta apelsinrosorna nån annanstans. Så jag skalade och skalade, men dom gick av hela tiden. Och jag åt och åt. Nu har jag bara två kvar på fatet så då får jag väl släppa just den idén.

Man kan tycka mycket om Ernst, men jag beundrar ändå att han kan hålla i ett program alldeles själv. Han har inga sidekickar eller nån som ställer frågor eller provsmakar. Han kör sitt race i ”splended isolation”. Det är bra gjort! Och idéer har karln helt klart.

Igår gjorde han en stor träram som man skulle ställa runt ytterdörren. Funderar på om det vore nåt jag kunde lansera i min bostadsrättsförening. En ram som kan kläs på olika saker beroende på årstid? Ägg till påsk? Björkris till midsommar? Rönnbär till hösten? Tanken försvann i en blink när jag tänkte lite mer på hur jag skulle få till det med äggen.

I det här huset har julförberedelserna gått på sparlåga eftersom jag varit så sjuuuuk. Det börjar ordna till sej, nu är det bara hesheten som envist ligger kvar och stöööör mej. Men idag ska jag nog klä granen. Många tycker det är tidigt men då tänker dom inte på att jag förmodligen klär av den, om inte före tretton-dagsafton så väldigt snabbt därefter. Och sen ska jag sticka klart en julvante. Torka äppel-skivor i ugnen… såg det i en tidning och det såg så mysigt ut, jag riktigt kände hur gott det skulle lukta … fast jag vet inte var jag ska göra av dom sen? Kanske, kanske ”tar” jag köksskåpen. Det brukar jag göra till jul men jag märker att i takt med stigande ålder och ökande lathet så har jag en benägenhet att tycka att allt kan vänta ett tag så vi får väl se om jag hinner (hihi).

Och så är det handboll mitt på dan. Så då tar jag väl och lägger in ett lugnande avslappningspass… Härlig fredag på er också!

Publicerat av

En kommentar till “Jul på gång”

  1. Klart att du ska klä granen om du vill det. Man gör väl som man vill. Jag har inte hämtat min än men jag vet vilken jag ska ta så det är lugnt. Krya på dig och hoppas att du inte fick ont i magen av alla clementiner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *