Nu är glada julen slut ….

…. I alla fall om man ska gå efter min fina dörrkrans. Den minnesgoda kommer väl ihåg att den var försedd med fina små granriskvistar. Det var bara det att när jag passerade min ytterdörr igår – förmodligen gick jag väldigt snabbt, jag hade väl bråttom till nya göromål??? – hörde jag bakom ryggen att det liksom rasslade till. Och på golvet låg 327 granbarr, alldeles torra var dom och dom stacks. På dörren hängde den här

Alldeles blank och bar. Ett tag tänkte jag faktiskt att jag skulle leka julgransplundring men det kändes liite tidigt så idag har jag tillverkat en ny som jag hoppas hänger med nån vecka till.

Och på Maxi går mormorar och farfarar och skjuter enorma (dom röda) varukorgar framför sig. Dom ser alla ut att vara i chock, så här mycket har dom aldrig handlat på en tisdag. Igår träffade jag en obekant man som var alldeles svettig i dunjackan och som förskräckt visade mej notan, den var tvåsidig. Han frågade sig verkligen om det kunde stämma att dom behövde så mycket? Visserligen skulle ju barnen och deras familjer komma men … Och så är det ju, vi suckar och undrar och funderar, men mest är vi sååå himla glada att vi ska få hem våra barn och barnbarn till jul. Tänk va roligt att få handla så mycket och till så många. Roligt och härligt och juligt och kuligt, sa Bill.

Och mitt uppi alltihop så köpte vi oss en liten julskinka… det kändes faktiskt roligare än några skivor!

Med mitt julstök går det finfint. Dvs jag har inte börjat än. Känner att det blir till helgen som jag verkligen drar igång. Igår skulle jag steka köttbullar, tog fram köttfärs som jag köpte innan helgen, men som jag inte haft tid ??? att tillaga. Det var synd det, för igår luktade det fruktansvärt illa av färsen trots att datum inte hade gått ut. Det var bara att förpassa den till kompostpåsen. Jag får köpa en ny på fredag och kanske kanske tar jag då hand om den direkt.

Men knäck kokade jag igår och jag gjorde brända mandlar …. Så de så!

PS. Det är plötsligt väldigt många kineser som gillar mina bloggar. Tänker att det kanske är en markering från deras sida, dom vill att vi svenskar ska hålla oss till små banala nöjen och inte hålla på och reta upp Kina med prisutdelningar hit och dit. Jag kan förstås inte veta vad dom skriver, kanske är det värsta krigs-förklaringen? Kanske borde jag tipsa Anna? Så kanske hon får skriva en not? DS

Publicerat av

En kommentar till “Nu är glada julen slut ….”

  1. Låter som att den optimala julen är på väg hem till er🎅🤶
    Fortsätt på den inslagna vägen med förhoppning om en riktig God jul ⛄🎄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *