Spelgalen

Läste häromdan att spelbolag som ägs av svenska staten har noggrann kontroll av dom som spelar, man kollar så att dom inte blir beroende. Hur man gör det här var något oklart, f-n trot helt enkelt.

Men då kom jag faktiskt på att det borde finnas nån som stoppade även spelgalningar som inte spelar bort pengar. En sån som jag till exempel. I flera år har jag spelat något som heter Shuffle Cats. Det är som ett kortspel, man ska samla på triss och stegar. Man får 7 kort och sen får man dra ur leken och byta. Man satsar poäng varje spel. Vinner eller förlorar – ökar eller minskar poäng.

Jag bara ällllskar det här spelet. Man spelar med någon, folk från hela världen faktiskt. Dom andra kallar sig för en massa konstiga saker och dom har foton som föreställer grodor och monster och gud vet vad. Det är bara jag som heter Barbro och som dessutom har ett kort på mej personligen. Det kortet publicerar jag överallt, det är sen början på 2000-talet och för att citera en känd gammal sång ”för var dag blir det sämre … och bra lär det aldrig bli … mer”.

Ibland blir jag helt besatt. Härom veckan hade jag 400 poäng och igår kväll rasade jag ner till 197. Då var klockan 0122 och där hade man ju önskat att det dök upp ett monster på skärmen som sa ”Gå och lägg dej!”

Det är skitkul helt enkelt och när jag förlorar så svär jag och lever om så att ibland den andre personen i hushållet förskräckt närmar sig från ett annat rum och utgår från att jag blivit överfallen eller nåt annat hemskt. Om jag vinner så slår jag mej för knäna och skriker YESS!… Ni fattar… jag borde tas om hand!

Men just nu är jag väldigt glad att den glada julen är slut här hos mej. Julgransplundringen var en stillsam historia så till vida att det inte var ett dugg festligt. Men svettigt! Inte nog med att man ska ner med allt rött i lådor, man måste städa också. Nu är det klart och det är lättare att andas!

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *