Kvinnans dag

Visste ni att det idag är Pilsnerfilmens, Skogens och Vinets dag. Det senare kan jag absolut ställa upp på men jag har ett annat förslag att firas idag.

Jag tänker på KVINNORNA. Dom har absolut en egen dag i oktober, men jag vill göra en till. Nu på en gång.

Jag tänker på alla kvinnor som av vissa med ett leende på läpparna kallas Kulturtanter. Dom som går på alla kulturella evenemang i stan och utanför. Dom inte bara går dit, dom skrattar och applåderar och agerar och deltar i föreställningen. Dom har jätteroligt.

Och jag tänker på alla kvinnor som går på gym. Likt en svärm rusar dom in genom skjutdörrarna på Friskis & Svettis (jag går där själv så jag vet!). Dom är rödblommiga, lite andfådda och dom är beredda att hålla igång med knäna-böj och tunga lyft och dans- och hoppsasteg. Medan dom väntar på att passet ska börja står dom samlade i små klungor och pratar med både kända och okända. Jag ska inte vara orättvis, det finns en del män där också. Men dom står mest och kollar på klockan för att se om passet inte börjar snart. Men kvinnorna. Dom har roligt hela tiden.

Och dom deltar i Bokcirklar och dom går på Biblioteket och lyssnar när nån författare läser högt.

Och när dom vandrar fram på Gågatan och möter nån dom känner så gör dom halt och stannar och pratar fast dom eeegentligen inte har tid, dom tänkte kanske bläddra i reastället på Kapp-Ahl. Men det ändrar dom så gärna eftersom det är mycket roligare att prata med en kompis.

Och dom sjunger i kör, och går studiecirkel och jobbar ideellt. Och hela tiden träffar dom människor som dom kan skratta och prata med. Dom har helt enkelt roligt mest jämt.

Så tacka vet jag KVINNAN….och tacka vet jag att jag är just den sorten.

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Kvinnans dag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *