Hurra… jag fick post!

”det kom ett brev om sommarsäd, om vinbärsbuskar, körsbärsträd”. Så skrev Per Lagerkvist. Här kom det också ett brev. Men det var ingalunda budskap om så där mysiga saker.

Jag är ändå väldigt förvånad att det kom ett brev överhuvudtaget. Men det är klart, dom prioriterar väl sina egna försändelser. PostNord. Nu läser man ju dagligen och stundligen om hur väldigt sällan försändelserna ska dyka upp i framtiden, och jag undrar ifall dom redan har beslutat sig för att strypa typ alla brev till våran gata i stan eller om jag, som av en händelse, aldrig får några.

Nu kom det i alla fall ett och jag tänkte kanske att jag skulle få medverka i en enkät och tala om brevets betydelse för mej personligen, vilken brevlåda som ligger närmast och vad jag saknar i denna samhällsfunktion. Men icke.

Nej här stod: ”Postnord har fått ett brev till er med för lite eller utan porto. Brevet saknar uppgift om avsändare. Och sen följer anvisningar hur jag ska bära mej åt för att få brevet. Jag kan skicka ett brev till Postnord, där jag ska förse en talong med frimärken för 25 kronor + förstås frimärke för att frankera brevet. Eller också kan jag betala in 25 kr via bankgiro.

Nu blev goda råd verkligen dyra. 25 kronor för att få fram ett brev? Ja det är klart, jag vet ju inte vem det är ifrån. Och eftersom jag, som sagt sällan får brev, så börjar fantasin skena.

Man har ju hört om försändelser från USA, där en gammal onkels onkel, som för mottagaren är totalt okänd, men som ändå hade utvandrade förfäder och där man plötsligt befinner sig i släktled 142 och nu kommer i åtnjutande av ett litet arv. Det kan vara hästar i Montana, guldtackor i bankvalv, eller del i en liten ranch i Alabama. Synd att missa det!

Eller, det kan vara inbjudan till nån trevlig samvaro med … ja vem skulle det kunna vara. Allt kommer ju via mejl nuförtiden.

Men såklart, det kan vara ett födelsedagskort. Och ett sånt vill man ju inte missa…

Så nu har jag betalat in 25 kronor. För så mycket blir det eftersom portot kostar 11 kronor (visste ni det?) och expeditionsavgiften är 14 kronor. Tror jag det. Vilket stök. Nu ska mina kronor från bankgirot anlända till den administrativa avdelningen på Postnord. Dom ska sortera in mitt ärendenummer, skicka en notis till den som sitter på alla ofrankerade brev, där ska dom leta upp just mitt, som naturligtvis någon innan sett till att förse med ett nummer på 11 siffror. Dom ska förmodligen slita bort det numret, gå iväg och lägga det på sin egen postlåda. Och sen, om några veckor, beroende på om dom bär ut varje eller varannan dag, kommer det i min brevlåda.

Som mamma skulle ha sagt: ”Mycket väsen för lite ull!”

Publicerat av

3 reaktioner till “Hurra… jag fick post!”

  1. Vilken tokig värld vi lever😀
    En till
    Lite ull sa han som klippt katta, så sa men även i Västerbotten!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.