Och här sitter jag …

Ute blåser vårdagsvind, solen tittar fram – det är faktiskt mer blått än grått på himlen. Det ser ljuvligt ut… och här sitter jag!

Jag kan inte gå ut. Det är för halt. Här på min gata i stan har sopbilen för länge sedan slutat gå. Vi sitter övergivna här mitt i stadens brus. Nån enstaka bil smyger fram utanför fönstret. Trevligt. Fast det var synd att dom smög förbi här i söndags då det regnade. Då blev det nämligen alldeles knöligt uppepå isen. Alltså har man inte bara att förhålla sig till stenhårda platta partier, dom avlöses av en och annan slirig topp.

”Gu va löjlig du är, klart du kan gå ut, du har ju spikskor!” säger vissa. ”Sitt still, det blir bättre tider!” säger andra. Jag vet inte jag…

Jag kan förstås ta bilen och åka ut på nåt skoj. Som i söndags när jag av pur leda åkte till Expo, det är ju alltid så roligt att kolla på sånt man inte behöver. Och tyvärr så insåg jag snabbt att jag inte kan köpa fler eldfasta små formar (fast dom är ju så himla söta, och tänk när jag ska göra en pytteliten paj till en och en??) Just ja, det har jag redan tänkt på och såna formar köpte jag för flera år sen. När jag pratade med grannen kom vi på att vi båda har ansenliga lager av just eldfasta formar, stora och små, och vid behov kan vi faktiskt låna av varann. Ut- och inlåningstillfällena kommer säkerligen inte att bli många – när gör man en liten paj till en och en?

Fast att åka bil är också farligt. Inte att åka men väl att ta sig ut till den. Det har nämligen bildats en liten grop där den står. Och på gropkanten är det livsfarlig hård is. Man får hasa sig fram, sträcka ut handen och försöka ta tag i handtaget, klamra sig fast i det, öppna dörren och sen genom en undanglidande manöver vrida in kroppen mot sätet och sen dimpa ner samtidigt som man har benen i luften så att dom inte ska få för sig att dra sig in under bilen.

Så jag blir nog inne… jag har det så bra här … jag kan lukta på blommorna och tänka att snart är det vår – på riktigt!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *