Heja ÖFK!

Vilken dag det blev i lördags….

Vi drog iväg på fotbollsmatch, den första för säsongen. ÖFK spelade mot GAIS i Svenska Cupen. Planen var så grön, spelarna så fina (fast väldigt lättklädda), himlen var så blå, solen var så gul och att det var minusgrader märktes inte alls. Jag blev nästan lite svettig på ryggen av allt roligt som hände.

Det var 1 954 personer där och det kändes som att vi alla ville visa att vi ”tror på det här” som Annika Norlin sjunger i vår sång. Vi klappade och vi hejade och vi skrek och vi stod upp och viftade med halsduken och vi snackade med grannen och vi hade så trevligt. Hejaropen ekade mot fjällen som ”var fond till det här!”
Och grabbarna på plan var så fantastiskt skickliga. Motståndet var väl sådär men man såg ju tydligt att det här laget har potential (och nu ska ni komma ihåg att det är en som verkligen har koll som uttalar sig…hihi). Fina passningar och snygga mål. Hela 4 st.

Nu vill jag helst inte höra ett ord till om ekonomi och sponsoravtal, felaktiga beslut och misskötta förhandlingar. Jag vill läsa om våra duktiga spelare och jag vill kolla in förutsättningarna inför varje match och jag vill njuta av fotboll i allsvensk klass i sommar. Hoppas hoppas att jag får det!

Ja se det var en rolig dag. Igår söndag hade jag lite mindre tur om man säger så. Bestämde mej för att köpa en billig matta på Rusta. Den fina ylleryan vi har ser helsmutsig ut (trots investering i tvätt). Tänkte att nu köper jag nåt billigt.

Sagt och gjort, en grå blir väl fin tänkte jag. Kom hem, lyfte bort bordet, dammsög och rullade undan den gamla och på med den nya, dit med bordet och då, först då, kom jag på att jag ju har en brun får-ullig fåtölj med sittpall. Herregud, brunt och grått… vad tänkte jag? Det blev skitfult. Av med bordet, rulla ihop nya mattan och tillbaka till Rusta med den.

Men på vägen hem kom jag på att jag har en vit matta i ett annat rum. Visserligen inte lika stor men kanske kunde den passa.
Hem, lyfte bort bordet, la in den lilla vita mattan, på med bordet och vips… det blev jättebra. Det kunde jag förstås ha gjort direkt. Tänkte inte på det….

Och ute faller vintersnö och jag har redan skottat en vända… Jag som lekte att det var vår!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *