Hoppsan …

Klockan 0735 ringde min telefon. Den ligger så långt från sovrummet som möjligt. Varför är det ingen, allraminst jag, som vet. Den andre personen i hushållet kom springande med den eftersom jag tydligt sagt ifrån att han inte får svara på ”min”. Alldeles som om det skulle vara nåt hemligt som kontaktar mej. Pytt!

I alla fall så reste jag mig i halvliggande ställning och hörde ”Peter” i andra änden. Peter, Peter, känner jag nån sån? Alltså ”Va sa du?” ”Peter från Norderåsens VVS”. Aha, jag vaknade med ett ryck. ”Jag tänkte komma nu”. ”Alltså, typ nu på en gång?” ”Ja om det går bra så?” ”Självklart” och så tänkte jag precis säga ”jag ska bara stiga upp först” men behärskade mej i sista stund, man vill ju inte visa att man är en sån där lat pensionär som ligger och drar sig halva dan, och sa ”Javisst, kom du bara!”

Nu är det tredje gången på kort tid som vi handlat till vårt badrum. Först var det toaletten, sen tvätt-stället och nu till sist – som jag har tjatat om längst – duschkabinen med ny termostat och dusch. Jag är så himla glad. Hoppas nu bara att jag tar mej in i vikväggen….

När jag passerat toalettdörren swishade jag till, jag har ju sån fart när jag går hihi, och dörren till städskåpet öppnades. Där verkar allt slängt huller om buller och när man plockar ut dammsugaren så rasar minst tre föremål. Vem konstruerar egentligen städskåp, finns det nåt som är bra? För att inte tala om dammsugarsladdar, luriga ting, oböjliga och jobbiga är vad dom är.
Hej och hå… allt bars ut. Och nu menar jag allt!

Vi har en låda där vi förvarar saker till skorna???? Där fanns minst 10 burkar med gammalt vax och gamla skokrämstuber. Man använder väl inte sånt längre? Det finns ju så fina små flaskor med spraymunstycke som verkar mycket enklare, och framför allt modernare.

Och sulor … hur många skor går vi omkring i nu som helt saknar sulor? Man häpnar!! Förmodligen är skorna slängda för länge sen. Nu blir i alla fall sulorna det.

Så nu tänker jag att det är väl tur att jag inte är känslig för månljus. Jag har sovit som en stock och nu har jag en sån energi så jag vet inte vad jag ska sätta händerna i….

Kanske sätter jag fötterna i en isbädd/vattensamling/snömodd. Vädret är ju strålande… Fast, det förstås, jag kanske måste duscha också. Vilken dag det blir!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *