Dagbok från en …

…. Överårig, överviktig, överrastlös, oengagerad, hitochditig, osminkad, fulihåret KVINNA som passerat bäst-före-datum = 71-år

Försöker ligga kvar i sängen till efter kl 0800 fast jag är jättepigg redan halv sju. Jag tröttade nämligen inte direkt ut mej under gårdagen.

Hasar upp som vanligt, fast jag egentligen kunde skutta och springa – så pigg är jag.

Intar en alldeles vanlig frukost bestående av fil, smörgås och kaffe.

Hyfsar till mej. Idag målar jag ögonfransarna och ögonbrynen. Måste skärpa till mej även om ingen utom den andre personen i hushållet ser mej (och han har ändå sett det värsta!).

Dags för dagens viktiga värv. Jag kontaktar dom som kan kontaktas och frågar hur dom mår. En begränsad skara som snabbt förklarar att dom har det ungefär som jag, d v s dom gör ingenting, mår bra eller ganska bra och har ingenting att göra.

Kollar mejlen. Där kan det minsann dyka upp intressanta saker. Jag sa KAN.

Idag beställer vi för första gången varor från ICA Maxi. Det var jätteroligt att klicka och beställa och plötsligt hade vi varor på gång för 1029 kronor. Livsfarligt… det var som att skriva önskelista till Tomten! Varorna kommer till dörren… härligt!

Nu dags för stickningen. Vante nr 2 ska påbörjas. Det är urtråkigt att sticka Vante nr 2, den första är liksom mer spännande; hur mönstret ska bli, om tummen ska passa, när jag ska ta in mm. Vante nr 2 är helt klart en transportsträcka. Nån föreslog att jag skulle sticka 10 st Vante nr 1 och sen sticka 10 Vante nr 2, då blir det ju liksom spännande igen. Intressant tanke! Men tänk om jag plötsligt inte finns och flickorna ser min låda med färdiga alster, där det ligger 10 st högervantar. Då kommer dom att sucka och säga ”Men stackars mamma, vi hade ingen aning om att det var sååå illa”.

Korsord är roligt, jag kör en sväng i kanske en halvtimme.

Mobilen lockar. Jag spelar nåt som heter Shuffle Cats. Det är som poker, man spelar mot nån i hela vida världen, man ska samla triss, stege mm och lägga ut eftersom och dra nya kort. Ända tills nån kommit upp i rätt poäng och vinner. Det kostar ingenting och är sjukt roligt. Där går det minst en halvtimme tills jag förlorat för många gånger.

Lunch. En som vanligt spännande tilldragelse…

Nu kan man med gott samvete börja kolla serier. Just nu The New Pope på Netflix. Bra, handlar om en ung amerikan – Jude Law – som blir påve och som verkligen inte är lik sina föregångare.

Eftermiddagsfika. Vi har sex bullar kvar i frysen. Kanske kanske tar jag och bakar i morgon, men det förutsätter att den pigga och alerta 66-åriga grannen har åkt och handlat och kan leverera 2 liter mjölk till mej. Annars får det vänta.

Nu börjar det bli bråttom, klockan närmar sig 1600 och jag måste förbereda middagen. Den intas senast kl 1730 så att vi hinner lyssna på nyheterna kl 1800. Man vet aldrig vad dom har för nya direktiv.

Ja sen rullar det på. Kvällen är alldeles som vanligt, dvs vi ligger framför TV:n och kollar oss igenom kanal efter kanal. Avslutar med Alla mot En på 5:an, rolig frågesport.

Nu börjar nattskiftet. Jag läser tills ögonen trillar ur (som mamma sa)…

Och ute är det soligt och härligt och fint. Men jag går nog inte ut idag heller … för jag nämnde väl att jag är förkyld??!!

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Dagbok från en …”

  1. Det är bra för förkylningen att gå ut i solen😎
    Det har ju varit så underbara marsdagar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *