Rapport dag 2

Vill börja med att säga att det ÄR INGE SYND OM MEJ. Jag har det bra här hemma. Naturligtvis hade det varit roligare och intressantare och mer utvecklande (vad jag nu ska med utveckling till?) och putslustigare om jag hade kunnat sjunga i kör, utföra mina ideella sysslor, fika med kompisar, snacka med grannar. Men nu är det som det är och jag tänker göra det bästa av situationen.

Och jag tänker inte göra som tydligen många andra 70+ gör. Tycka att det är orättvist att just dom ska hålla sig hemma och därför kan dom väl lika gärna gå ut. Mina kontakter i Sveriges långa land säger att det är bara 70+ som är ute på stan nu för tiden?? Det är första gången jag hört att man är så rädd om sina gamla så varför inte glädjas åt det. Vi kommer att ta oss ur detta och under tiden kan vi bara följa experternas tips, jag har då inga egna på lager, och göra som dom säger.

Efter denna litania, jag vet inte riktigt vad litania betyder, men jag tycker det passar här, kommer jag nu att delge er min plan.

Jag har en plan för varje dag. Den smider jag kvällen innan. Så igår betämde jag att jag skulle baka valnötsbröd. Detta sen jag i förra veckan beklagat mej över att det inte fanns nåt rågmjöl i hyllan på affären och min granne direkt kom till undsättning med en påse.

I receptet, som skulle ge 1 bröd, skulle man använda 10 gr jäst. Äh vadå… jag dubblar, nej jag fyrdubblar. Tog alltså ett helt paket jäst och 14 dl vatten. Woh… det här blir mycket bröd och Staffan… jag kommer till dej och hänger en påse på dörren om det blir nåt. Nu skulle det vara kallt vatten i degen, vilket innebär att den ska jäsa större delen av dan. Perfekt… snart blir det kväll…

Och medan brödet jäser i minuter och timmar så har jag plockat fram ett pussel. Ganska roligt eftersom det ska bli runt och föreställer nåt som försiggår i dom djupa haven eller kanske i ett akvarium. Så nu sitter jag och småsjunger och letar fisk-bitar. Medan degen den jäser och gror.

Pinna på!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *