Rapport dag 4

Finns det några snälla barn?
Jajamän det finns det. Hemma på min gata i stan bor jag på första våningen. Jag har mitt vardagsrum mot innergården där mina stora fönster ger mig möjlighet att se allt som händer på gården. Jag ser folk som kommer och folk som går, och det gör vi ganska ofta här. Vi är flertalet över 70 år och de flesta får man nog beteckna som väldigt rörliga och ivriga på motion och andra förlustelser i samhället.

Nu är det väldigt stilla. En och annan går ut på en ensam promenad i det fina vädret. Men samlingarna när man träffas vid sophuset eller vid entrén är borta. Vi skyndar förbi varann och lyfter en liten hand på avstånd som tecken på att vi sett och att vi bryr oss.

Och ibland, inte alls sällan, så glider det upp en okänd bil (jodå, jag är värsta skvallerkärringen, håller till och med reda på vilka bilar folk har!!) vid någon av ingångarna. Och ut ur bagageluckan lastas papperskassar fulla med varor. Det är dom snälla barnen som levererar till sina föräldrar. Härligt att se.
Och det finns hjälp att få även för dom som inte har nån som kan handla.

Facebook är såna här gånger en underbar uppfattning. Här bildas grupper som erbjuder både det ena och det andra. Här kan man se fantastiska initiativ som syftar till att vi ska visa medmänsklighet.

Flera gånger har jag sett att man sjunger från balkongen till glädje för grannarna. Men där går nog gränsen för mej. Tror inte nån skulle bli särskilt glad… och vilken låt skulle man ta? Det kan ju inte bli tal om något av Puccini, nej i så fall skulle jag väl kunna dra Storfiskarvalsen. Den tillhörde min repertoar i 11-årsåldern och jag lovar att jag kan hela texten fortfarande.

Men idag infriar jag gårdagsplanen och bakar bullar. Här är jag säker på att lyckas, bullar är sen länge min paradgren. Sen ska jag lägga i små påsar och ge till grannarna i mitt hus. Sådeså…

Och ikväll kl 2000 går jag ut på uteplatsen och applåderar vårdpersonalen. Dom är värda all uppskattning! Igår var vi fyra applåderande och vem vet, idag kanske vi blir fler.

I dessa tider är det väl OK om man inför lördagsmys också?

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *