Rapport dag 6

Dagens plan: KLÄDVÅRD


Idag ska jag ta hand om mina byrålådor och hyllor och utrymmen där det gömmer sig kläder kläder och åter kläder. Nu ska allt gås igenom.

Det finns kläder som är väldigt noppiga …. Men dom är ju mina favoriter? Till högen med FUNDERA!
Det finns kläder som har en eller två små fläckar mitt fram eller på ärmen. TVÄTT!
Det finns långkalsonger som jag knappt använt i vinter, det har ju varit så varmt. Tvättar dom för säkerhets skull ändå så är dom fräscha till nästa vinter. Och när nästa vinter kommer tänker jag att det är väl bäst att jag tvättar upp dom här, dom har ju legat så länge…! TVÄTT!
Det finns vissa exemplar som verkligen borde utgå, dom ser helt enkelt väldigt använda ut, men dom är ju så himla sköna och jag gillar färgen. FUNDERA!

I lådorna har jag dålig ordning. Jag tvättar och stryker t-shirts, viker fint och lägger dom på sitt ställe, kanske tillsammans med sin färg. Sen har det uppenbarligen hänt nåt, nu ligger alla huller om buller och dom är skrynkliga och slafsiga. Felsökning säger mej att jag leker ”ha bråttom” och rycker upp en tröja, smäller igen lådan och vips… röran är total.

Bäst när jag plockar i högarna så dyker sommarbyxorna upp. Dom vita och rosa och beige… Längtar! Man skulle förstås kunna prova om dom passar?? Men nej, det vore att utmana ödet och kanske riskera att man förstör en hittills bra dag. AVVAKTA!

Nu har jag hållit på ett bra tag, fast ska jag vara ärlig så är det ett ganska litet tag. Jag har under förmiddagens gång pratat med två kompisar …. Lååååånga samtal. Ingen av oss hade särskilt bråttom. Jag har fixat klart fina fisken, den som är orange och vitrandig och ligger där och guppar så in i vassen. Jag har checkat av mina sociala medier … är det färre inlägg eller tittar jag oftare?

Och snällheten fortsätter. Härom dan kom Pigg-Grannen, hon som är bara 66, och ställde en påse utanför dörren. Hon hade varit på Wedan och köpt en brödpåse som hon delade med sig av. Och igår kom Snäll-Kusinen och ställde två semlor utanför dörren. Trevligt var ordet sa Bill.
Och igår var vi 7 stycken som applåderade kl 2000!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *