Rapport dag 7

Idag ringde det på dörren. Och nu växlades inga oroliga blickar ”vem kan det va?”, ingen oro spred sig utan vi kände bara spänning och glädje. Det var ICA Maxi som kom med vår matleverans. Välkommet. Inte för att jag direkt saknade några matvaror, jag hade handlat rejält innan vår isolering började. Men ändå, det var roligt att fylla på i kyl och skåp. Fast det är klart, jag har kvar 4 liter mjölk och 5 liter fil… tänkte lite fel där, men jag lär mej väl.

Det blev liiite småfel. Jag hade kryssat i fil och mjölk, det var bara det att jag beställt 2-liters-förpackningar. Mycket blev det. Och jästen var restnoterad, annars hade jag kunnat…. Nästa gång är jag mer uppmärksam när jag beställer och det var så roligt och bra att få varorna hemburna till dörren.

Det här påminde mej om när jag var liten och bodde i min lilla by. Där skedde alla klädköp via katalog. Då tyckte man att det var lite tråkigt och att kläderna i katalogen inte skulle vara lika fina som om dom köpts i affär. Nu köper folk från ”katalog” hela tiden, dom får hem varor och dom skickar tillbaks varor i en aldrig sinande ström. För oss var det inte till att skicka tillbaks något, då skulle det ha varit ett mycket stort fel.

Varje år skulle klänning inhandlas till examen, både för syrran och mej. Ett år kom inte paketet fram i tid. Panik utbröt, vi fick inte skämma ut familjen genom att gå på examen i nåt begagnat. Mammas ögon var stora och oroliga och till slut tog hon telefonen och ringde till Lindströms, en fin ekiperingsaffär i Kälarne. Där beställde hon två klänningar, affären fick avgöra vad som skulle skickas.

Sen kom dom, antar jag med buss eller mjölkbil. Och det var den finaste klänning jag sett. Den var ljusblå med små små vita blommor och längst fram i urringningen var det en liten spetskant. ”En besparing”, sa mamma. Jag har aldrig känt mej så fin och så lycklig som den examensdagen.

Och nu blir jag lika glad över en burk rödbetor, jag köpte isterband förra veckan och upptäckte då att jag hade slut på rödbetor. Isterband utan rödbetor är som ”kaffe utan grädde, är som kärlek utan kyssar…” (om ni kommer ihåg den gamla slagdängan).

DAGENS PLAN:
Plocka in alla varorna och samtidigt rätta till lite i kylskåp och skafferi.
Fortsätta med min t-shirt-låda och tvätta lite.
Fundera klart på om jag ska ta och byta gardiner i sovrummet en annan dag.
Lägga klart sjöstjärnan, som i det här fallet är blå.

Igår var vi också 7 som applåderade, två hade utgått men två nya som tillkommit.

Nu lägger  jag ner min rapportering för tillfället. För den som önskar kan tips hämtas från Rapport dag 1, jag skulle tro att innehållet blir ungefär detsamma.

Simma lugnt, som vi säger i fisk-stimmet!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *