Andra tider nu

Det fanns stunder då jag kände mej pigg och alert. Tänkte att den här tiden i karantän absolut kan leda till att en massa saker blir gjorda här hemma. Och förra veckan var jag verkligen på hugget. Jag putsade fönster, bytte gardiner, bytte lakan fast det nästan inte var dags, bakade och gav till grannarna, städade i garderober och lådor. Det var då det!

Den här veckan har det varit precis tvärtom. Jag har börjat inse att det inte alls är roligt att bara sitta inne och att det verkligen inte främjar min kreativitet och fantasi. Jag känner mej som en säck potatis. Har mest degat framför TV:n, läst lite och pratat i telefon. Som så många gånger tidigare är jag glad och tacksam över att min bästa gren är att prata, och gärna i telefon.

Men det är bara att pinna på. Man kan få vara med om roliga saker också, jag lovar. I går kom vår matleverans från ICA Maxi. Den här gången hade jag klickat i många saker som blev alldeles rätt. Bara 1-litersförpackning av både fil och mjölk och när jag med ivriga fingrar började packa upp påsarna så kände jag rik och glad, vi skulle inte behöva sakna något …. Plötsligt låg där en clementin längst ner i påsen.

Jaha, tänkte jag, den har väl ramlat ur… Inte då. Det fanns bara en clementin. När jag kollade på beställningen hade jag absolut trott att jag beställde 1 påse clementiner, men min kryssade 1:a innebar istället att jag bara beställt 1 st. Dom måste ha undrat??

Så nu sitter vi och stirrar på den där frukten. Alla andra hade vi ätit upp kvällen före, eftersom vi visste att det skulle komma nya härliga nästa dag. Och nu vet vi inte riktigt när den ska gå av stapeln – händelsen som gör att vi får fira med en halv clementin var. Här måste man tajma så att vi inte väntar för länge och den blir torr. Det är mycke nu…

Och ute är det vintervitt…. Det var väl bra onödigt!

Publicerat av

4 reaktioner till “Andra tider nu”

 1. Här kan man i alla fall gå ut men inte idag för nu har det snöat en massa i alla fall. Jag har också stökat lite inne men för det mesta blir det planer och jag kommer mig inte för. Tvättmaskinen är trasig och det blåser för mycket för att kunna tvätta fönster. Blir mest slöa framför tvn

  1. Ja min arbetslust har också trappats av. Man blir inte så effektiv när
   man har så mycket tid. Jag handarbetar och läser böcker och ser på TV.

   Vi åker inte till Övsjö i påsk, kanske bara över dan. Känns jobbigt att
   inte kunna handla och åka dit. Också tråkigt att inte kunna träffa folk.

   Ha detsåbra…. det vänder väl??

 2. Du verkar flitig och tar itu med saker. Jag började med fönster-putsning men det blev bara två fönster, sen kom snön,som en befriare!! Det är mycket roligare att plocka med tyglappar från Frösö Handtryck som formas till grytlappar. Det avleder tankarna som rör sig i huvudet. Sjunger du i badrummet? Jag saknar just nu sorlet före övningen. Det blir tyst ibland med t å personer i lägenheten. Men samtidigt är vi två. Min väninna har en dotter som bott i Paris nu ligger hon sjuk i Stockholm , de har sex barn . Hon har inte fått corona diagnos men det lutar väl åt det. Nu har du blivit min tillfälliga terapeut vilket jag tackar för. Men nu skiner solen igen, lunchen väntar och jag ska tvätta händerna oxh sjunga Blinka lilla stjärna där hur jag undrar var du är. Kram

  1. Hej Solveig… Ja man får göra så gott man kan. Om du läser dagens blogg
   så har jag stannat av lite. Man blir liksom segare och långsammare om man
   inte har nån brådska.

   Men vi är friska och det är huvudsaken. Man får ända på allt nu. Vi brukar
   åka till stugan i påsk men avstår i år. Vi kanske åker dit över dan bara.

   Jag sjunger bara på en låt. Darins: Jag ska göra en säng av rosor… den
   är så himla fin och den har fastnat på min hjärna.

   Ha det så bra! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *