Samma, inte samma som samma

Ibland får man upp ”Minnen” på Facebook. Jag får se inlägg som gjordes för t ex fem år sen. Där står att om jag inte vill så kommer de inte att publiceras igen. Tack gode gud för det! Om jag gjorde det borde alla mina följare plocka bort mej från vänlistan. Jag skriver ju bara samma och samma… hela tiden. Jag skulle, om jag vore en lat och smart och tankeåtervinnande människa, direkt kopiera texterna och publicera som vore dom nya.

För nu ska det börja skrivas om oprunkande pallkragar, myrkrig som rasar, löv som räfsas, rabatter som inte blir som på bild, odlingar som slår fel, grödor som vissnar, grillar som tänds och framför allt drömmar som släcks.

Nu ska jag ut på landet och krafsa i jorden, se framför mej hur fint det blir i år … äntligen tro att jag i år hittat rätt balans mellan gödsel och jord, mellan ljus och skugga, mellan lämpliga och olämpliga fröpåsar.

Fast i år blir det ju inte alls som vanligt. Fröpåsar har jag inte lyckats hitta bland de flera tusen varor som visas på skärmen när jag ska beställa mina varor. Några påsar har jag och dom får jag använda såklart. Inga pelargoner har jag köpt, krukorna kommer gapa tomma under sommaren. Jag får väl stoppa i lite prästkragar när dom kommer upp. Det ordnar sig alltid.

En sak kan jag med all säkerhet ägna mig åt även i vår. Myrorna! Vid mitt första besök på Lantstället var där förstås väääldigt många löv överallt, men när jag tittade riktigt noga så kunde jag se små små rörelser alldeles vid lövskaftet. Dom springer där och lurar, tror inte jag ska hitta dom. Men vänta bara… Myrr har jag kvar så där blir allt som vanligt.

Och nu ska jag bara invänta morgondagen då jag kan packa det sista (vi har redan varit där med ett lass). På tisdag kommer jätteleveransen från ICA Maxi (vi har mat för flera veckor) och då lägger jag in påsarna direkt i bilen och drar.

Men idag är det söndag och då måste man viiiiila sig!

Publicerat av

2 reaktioner till “Samma, inte samma som samma”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *