Tråkigt men kanske nödvändigt?

Oj va tur…. vi hade en burk sen ifjol… Jag öppnar burken och där inne skvalpar en brunaktig sörja, tunn och oluktande (den som tippade på en gammal surströmmingsburk kan släppa det direkt). Det är träolja i burken.

Finns det nåt tråkigare än att olja in altanen varje år? Jag är djupt skeptisk till nyttan av denna toktrista sysselsättning. Det känns som att man vattnar bräderna istället. Jag kan inte för mitt liv se nåt oljigt i den där vätskan. Men jag gör det, varje år, och som sagt är jag inte ett dugg övertygad om värdet.

Nu är det gjort så nu väntar vi bara på att det ska bli lite varmare än två plusgrader för då kanske vi slår till och sätter ut trädgårdsmöbeln och parasollet. Längtar tills det ska bli så varmt så jag flämtande förpassar mej till hammocken, som står under tak och som, om jag ligger alldeles still (gillar inte när det gungar) och bara ägnar mig åt rörelsen i att vända blad i den spännande boken, erbjuder en ljuvlig liggplats.

Men dit är det nog ett tag. Så det får bli krattning idag igen. Nån frågade mej om jag har nåt projekt i sommar och då fick jag ta och tänka till. Men nu har jag bestämt att jag ska rensa upp i min egen skog. Jag ska plocka bort alla döda kvistar som ligger och skräpar. Där ska bara vara en grön massa bland alla fina tallar. Om jag tar bort allllla pinnar nu så blir det mindre för varje år, det förstår ju alla.

Skog och skog. Det är faktiskt bara några träd. En gång i tiden när jag var ung och fattig och hade köpt detta hus alldeles på egen hand, kom cheferna från banken hit för att kolla vad i jösse namn dom hade beviljat lån till. Jag ställde mej på broa och ropade med handen utfläkt och mej själv snurrande ”Allt det ni ser här är mitt!” Pappa som var på plats för att hälsa på bankgubbarna, skyndade sig att tillrättalägga påstående med att säga: ”Fast du har ju bara fram till hagan!”

Så då blir det väl en dag som påminner väldigt mycket om föregående och föregående, vilket är tur. Man ska väl vara glad att allt förblir som det varit i dessa tider.

Och herregud… sen får jag bråttom. Måste hinna med Fredags-Mys också!

 

 

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Tråkigt men kanske nödvändigt?”

 1. Barbro! Här stryks ingen olja som oftast till mer än hälften består av snabbdunstande lösningsmedel! Dessutom blir bräderna bara mörkare och mörkare varje gång. Trots att ”oljan”.bara försvinner in eller upp/bort snabbt som pusta!
  Agneta hälsar/Kram 🇦🇽😋

  1. Det har jag misstänkt hela tiden. Jag vill inte att bräderna ska bli svarta…
   Gläder mej att vi har samma åsikt, du är ju ändå – får man väl säga – i träbranschen.
   Hälsa du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *