Chockad över bilden

”Hu ha schangsere n dära”. Så skulle det kunna låta i bygden och på östjämtska om dom träffade mej nu.

I morse när jag mötte mej i badrumsspegeln kom jag att tänka på mitt senaste läkarbesök. Långt efter besöket kom jag på att jag kanske skulle läsa i journalen, jag menar jag besitter ju en viss medicinsk kunskap efter min långa och vetenskapliga utbildning till läkarsekreterare. Skulle ju vara kul att se hur han beskrivit en person som egentligen bara kom och störde lite och inte hade nåt riktigt ”fel”. Jag läste och det stämde förstås, jag hade så små små saker att fråga om så det framstod som löjligt. Men det enda som jag verkligen kommer ihåg är inledningen: ”Parant dam, 71 år …”

Larvigt nog blev jag jätteglad över parant. Han skulle se mej nu. Då skulle där stå:
”Dam i 70-årsåldern som verkar desillusionerad, kraftlös, vitaminfattig och sysselsättningsovillig. Det trötta håret, som hon visserligen har färgat för att lura nån, skulle må bra av lite mer lyster. Hyn är gråsiktig. Hon ser frusen ut. När jag frågar om hon har nåt projekt på gång, nåt som skulle pigga upp, så svarar hon bara att det får vänta ett tag, det haster icke. Hon verkar bara vilja krypa ihop inomhus och ägna sig åt att spela på mobilen, kanske nån vända på stickningen ibland men då får hon ont i armen så det verkar inte vara nån bra sysselsättning. När jag frågar vad hon brukar göra på dagarna säger hon bara att hon inte minns det. Jag föreslår att hon ska tillbringa mer tid ute, kanske ta en promenad… då säger hon att hon minsann går till Konrads varje dag, men sträckan dit verkar inte särskilt imponerande eftersom hon inte vill säga det. Jag är orolig för denna kvinna!/Dr…

Ja fy faderuttan. Så medan jag stod där så bestämde jag mej för att idag ska jag minsann piffa upp mej. Målade ögonfransarna och ögonbrynen, drog i lite extra mousse i håret. För att fullborda uppenbarelsen slafsade jag på lite stärkande ofärgat nagellack på dom sargade, delbara-med-tusen-naglarna.

Nu är jag redo för en tur ända till Hammarstrand, där vi vid Apoteksdörren ska få hämta ut medicin till den andre personen i hushållet. Och samtidigt ska vi slänga skräp. Verkar som en ovanligt händelserik och skjojsig dag.

Och igår plockade jag in tussilago. Dom blev så glada när dom fick vara inomhus i värmen så dom växte flera centimeter på en natt. Tyvärr tog nog glädjen och ysterheten överhanden för i morse hade dom svimmat av.

Ha så kul ni å!

Publicerat av

3 reaktioner till “Chockad över bilden”

  1. Här kapas det ved och räfsas gräs och näsan och öronen känns blå och kalla och att titta i spegeln har jag minsann inte gjort på flera dagar. Vissa saker är det bäst att låta bli. Om det bara kunde sluta blåsa någon gång och pesten kunde ta slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *