Minns …

Jamen det är väl så här det känns. När man tillhör dom äldre och sårbara. Det kom bara så plötsligt och jag var inte beredd. Men nu förstår jag hur det kommer att bli. Jag kommer att ägna mej åt minnen i större och större utsträckning.

Nu sitter jag och minns alla dagar före midsommar då jag skrev notor och matsedlar och handlade och grejade. När jag tänkte ut vad vi skulle äta på torsdag kväll och fredag lunch och fredag middag och lördag lunch och lördag middag och kanske även söndag lunch. Det var alltid nån som kom och firade midsommar med oss. Va roligt det var!

Så funderade man på vädret, trots att det var helt meningslöst. Hur skulle det bli? Skulle det bli regn … var skulle vi sitta då? Hur många fick plats i Lusthuset förra året? Det skulle nog gå om vi tog in lillbordet.

Nu är det verkligen andra bullar. Den andre personen i hushållet och jag förbereder oss för en stilla midsommar i lugn och ro. Istället för att som andra år leta upp recept som räcker till många har jag nu fullt sjå att hitta något som är för två personer. I notan till affären hade jag skrivit upp ”sill att lägga in” och då fick jag 5-minuterssill. Det har jag inte använt tidigare. Så nu kan jag sysselsätta mej med att leta nåt nytt recept på sån sill. Det piggar upp och det kan faktiskt ta nån halvtimme att bestämma sig.

Efter noggrant funderande bestämde vi oss för att för första gången inte ha björkar vid bron. Något som levt kvar sen min barndom, det hade vi alltid hemma. Nej nu blev det lite björkris som jag skulle sätta i några fina kopparhinkar. Det var bara det att jag hade borrat hål i hinkarna, det hörde väl till en tid när mina odlingar var stora och omfattande (rent ljug…). Men jag fann på råd och satte en ytterkruka i botten på hinken och nu tronar där fina björkkvistar på broa.

Blommor finns det verkligen gott om den här midsommaren. Det växer så det knakar och varenda lägda och dikesren är fulla av blommor i alla möjliga färger. Jättevackert är det!

Man skulle kunna tro att det här är ett smått deprimerat inlägg. Inte då! Vädret är verkligen underbart och för en stund sen gick jag ner till sjön och tog ett dopp. Det var oväntat varmt i vattnet. Så fort jag hunnit upp hem till mej så kom en regnskur medan vi satt här på broa och zippade på ett glas rosévin. Vad är problemet?

Och sen ikväll är det match ÖFK-Sirius. Då får jag den spänning jag behöver i tillvaron.

Så … hörni…. Härlig Midsommar på er! Håll avstånden och tänk på att nya dagar och helger stundar!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *