Stensamling till salu!

Ibland står någon viktig person på TV och ska uttala sig om något stort och fel och oansvarigt som förekommit på myndigheten eller företaget. Inte sällan säger han eller hon ”Jag lovar att jag ska vända på varenda sten ….” Då säger jag bara: ”Gör inte det!”

Härom dan skulle jag nämligen ta och flytta lite på stenarna som omgärdar mina rabatter. Det växte lite ogräs mellan och det tänkte jag plocka bort. Men alltså … jag fick en chock. Under varje sten låg flera hundra MYROR och lika många vita saker som jag först trodde var maggot efter jag absolut tyckte att även dom rörde sig i en häpnadsväckande hastighet. När jag sansat mig lite insåg jag att det var myrägg som låg alldeles stilla och bara såg äckliga ut. Jag ville bara kräkas, kastade mej ut till förrådet och hämtade min bästa vän… burken med Myrr. Jag satsade ordentligt som synes.

Nu åkte såklart alla stenar bort med en våldsam fart. Och rabatten låg där ensam och öde. Det kommer den att förbli. Den andre personen i hushållet, håller sig i de här lägena lite på sidan och ser ointresserad ut, men jag seeeer nog vad han tänker. Han tänker på vad han sa när jag hämtade alla dom där, enligt mej, fina stenarna i skogen, lastade in dom i Mercan ”Man kan väl för f-n inte skjutsa stenar i en en baklucka!” ”Vad ska du med dom där till?”

Efter en stund när hela framkanten ser ut som små kratrar fyllda med nåt vitt, säger han lite försynt ”Hur ska du nu få stopp på jorden i rabatten?” Det har jag redan räknat ut. Jag avvaktar och plötsligt har gräset växt ända fram till jord-kanten. Då kommer rabatten se ut som sprungen ur en gräsmatta. Kanske är det nu jag får min blommande äng. Den som läst min blogg ett tag minns kanske att jag gjorde en rund och fin odling där det skulle dyka upp blommor av alla de slag. Det var några år sen och det har förstås inte hänt nåt på den fronten. Men, skam den som ger sig, nu är jag på gång. Det kommer att bli fantastiskt ???!!

Nu när jag tänker efter så skulle jag inte ha glatt mej så åt att myrförekomsten framför broa varit så sparsam i år. Jag tänkte att jag hade lyckats otroligt bra med mina utmätningar av viktiga områden där det är tillåtet att röra sig. Nu förstår jag. Så här gick deras konversation till:
– Men va fan, nu är hon här igen. Passa er!
– Äsch, hon kanske bara är här och tittar till sitt hus.
– Inte då. Hon blir kvar. Har du glömt att det är Corona nu. Hon kommer att isolera sig
här hur länge som helst. Vi måste sticka helt enkelt.
– Ja, fast inte så långt. Jag trivs här. Bland tallarna och björkarna och blåbärsriset och
utsikten ner mot sjön.
– Ja men då vet jag. Vi sticker bara en liten bit. Vi tar in i ett stenhus. Det blir jättebra,
varmt på vintern och kallt på sommaren. Och garanterat oinregnbart.

Så till sist. Dagens Sofia… Läste på förstasidan till min morsdagspresenttidning att nu hade Sofias drömmar gått i kras. Herregud, sidan 27 direkt. Snacka om att jag blev lättad när jag läste att det var vad Sofias sa när hon intervjuades om att hennes barn inte skulle ha kunglig status: ”Det blir ju bra för oss, då kan vi göra lite som vi vill, vi kan ju flytta utomlands.” Nu är hon hindrad av coronarestriktionerna…

Och från mej till er alla önskar jag en lyckelig lördag…

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Stensamling till salu!”

  1. Ja du Barbro.olika objudna gäster har vi, jag har dragit upp brännässlor och tistel, det blev 4 skottkärror.Något ska man roa sig med .
    Ha en bra helg.🐜🐜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *