Muttrar och mumlar

Härom kvällen talade nyheterna om att en kvinna begärt hjälp av Fjällräddningen när hon skulle ner från fjället. Och genast började jag muttra och mumla ”vad skulle hon ut och göra”, ”om man inte klarar sig själv ska man väl inte gå på fjälltur” ”ensam, herregud vad tänker dom med”.

Som tur är kan ingen annan än den andre personen i hushållet höra mina dumma, osunda, fullständigt irrelevanta och okunniga kommentarer. Vem är väl jag att kommentera folk som går vilse?

Igår när vi var på hjortronmyren och jag tittade upp när alla bär var slut, skulle jag preciiiis gå åt rätt håll. Då hörde jag en röst… ”ditåt”. Helt åt andra sidan. Det är inte första gången det händer. Jag är helt vill, har inget som helst lokalsinne. Och inte nog med det, jag är så säker. Tur att nån kan bromsa mej, annars skulle jag för länge sen varit ett fall då både skogs-, fjäll- och landsvägsräddningen fått rycka ut.

Men hjortron fick vi tag i så nu är det roligt att rensa och koka sylt. Såklart upptäckte jag, som jag gör varje år, att jag har för lite plastaskar att frysa in i. Vart tar dom vägen? Jag köper nya varje år. Nu misstänker jag att rätt många redan ligger i frysen med sylt i så det skulle väl tyda på att jag inte behöver mer bär.. men det är ju så roligt att plocka.

Roligt, förresten. Det är det väl alls inte. Vi har såna där mygg-/insektshattar så att inte myggen ska få tag i min sköra och ömtåliga hud. Dom är visserligen nätförsedda men jäklar vad det blir varmt därunder. Och sen måste man ha kraftiga byxor, annars bits dom. Och det går inte an med en t-shirt med kort ärm, det måste vara långärmat och helst lite tjockare. Plus att det är rätt jobbigt att tjava omkring på en myr. Fast nu tänker ni förstås att jag är väldigt vältränad… men. Undras på att man nästan svettas ihjäl.

Men fy vad jag är på dåligt humör idag. Borde inte ha skrivit en enda rad. Låt er inte dras med i klagolåten.

Jag slutar med att jag är JÄTTEglad över bären. Och va härligt att ÖFK fixade 1-1 mot Djurgården igår (fast då skulle ni ha hört på svordomar och hemska uttalanden om spelare och domare). Tror det är lika bra för alla att vissa delar av fotbollsälskarna= jag  inte får vistas på Arenan.

Och nu har jag precis tagit en promenad då det blåste så håret höll på att lossna på huvudet, nu ska jag läsa tidningen och sen ska jag bli S n ä l l ! Ha så bra ni å!

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Muttrar och mumlar”

 1. Som jag minns, var det jobbigt och tråkigt att plocka hjortron, jobbigt att klafsa fram dubbelvikt i blötan Och tråkigt för att bären sjönk ihop i hinken,så det toglåååång tid att fylla den.
  Du kan alldeles gratis få ett tips om förpackning: mjölkkartonger. Sköljer/ diskar man dem är de perfekta. Överst tejpar man förstås.
  Det här tipsetfick jag av en kollega som hade massor av hjortron i frysen, ofta fick man en liter hjortron i stället för en blomma, när hon hälsade på. Hon berättade att hon gjort det engång när hon var bortbjuden, och värdinnan tackade lite senare, och tyckte att ärtsoppan har varit SÅÅ god! ( min vän använde tommamjölkkartonger även till annat, ärtsoppa blir ju godare om man kokar stor sats)

  1. Ja det är ju så härligt att ha bär i frysen. Hos oss går det inte åt så mycket
   hjortron, när vi äter pannkaka nån enstaka gång. Men, som sagt, man kan ge
   bort…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *