Semester … vad gör man?

Lystet, nyfiket och fylld av spänd förväntan lyssnar jag på intervjuer om hur folk ska tillbringa sin semester detta djävulens år. Dom är glada och lyckliga, det tror jag det, minns hur man längtade efter semester när man jobbade. Hur man gjorde upp planer och berättade om dom för alla som orkade lyssna i lunchrummet.

Nu hör jag på råden:

”Jag ska ha HEMester. Vara hemma och skrota på. Kanske fixa några hyllor i förrådet. Cykla omkring i närområdet. Beställa hem mat så jag slipper laga så mycket. Spela spel. Läsa många böcker. Helt enkelt Bara Vara.”

Jojo. Check på allt! Fast jag skulle förstås föredra BORTemester. Men annars kunde jag inte sagt det bättre själv.

Skrota på – det är mitt förnamn. En och annan hylla har blivit uppsatt och vi har slängt en massa onödigt som skräpar i förrådet.

Cykla törs jag inte längre, jag är så kalvig (jämtländskt uttryck!) så jag är säker på att jag, om inte sen så direkt när jag ska kliva upp på trampan, och definitivt när jag ska kliva ner, tappar fotfästet och slår huvet i landsvägen. Fast förmodligen kör jag väl för nära vägkanten och då tippar jag direkt. Jag tar promenader i närområdet i stället.

Beställa hem mat. Jojo, det har jag gjort sen mars. Och det är ju väldigt praktiskt för den som tycker det är jobbigt att springa omkring i affären och skynda sej hem med kassarna och snabba sig att få till lite middag innan familjen svälter ihjäl. För mig är mathandlingen en höjdpunkt, jag har ingen brådska, går omkring och kollar och spanar och får inspiration till nya djärva maträtter. Nu hämtar jag på lastkajen och påsinnehållet kan ibland skilja sig en del från det jag skrivit på notan. Felet är helt och hållet mitt förstås, jag kan ju inte utgå från att dom är tankeläsare. Men på det hela har det fungerat alldeles utmärkt. Jag skulle förstås också önska att jag slapp laga maten nån gång. Men man kan inte få allt.

Spela spel gör jag förstås. Med mej själv. Det blir minst 3 patienser av varje sort innan jag lägger mej. Jag har märkt att jag lägger mej senare och senare. Är väl så utvilad efter alla lugna dagar så jag behöver ingen sömn.

Läsa böcker. Jo jag tackar. Vet inte hur många jag plöjt i sommar. Biblioteket ställer ut en påse som jag hämtar. Det har varit jättehärligt.

Och uttrycket ”Att Bara Vara”, det behärskar jag numera till fulländning.

På bilden ses en myrstack i min smak. Den är täckt av lingonris så man ser inte hur myrorna irrar omkring. Kan tänka mej att dom säger till varann: ”Tänk va tur att vi får bo så här fint, så lummigt och skönt, och svalt är det också…”

Och idag är det söndag och det vet man ju sen länge att det är en Vilodag….

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *