Se Sundbyberg och sedan dö …

Det fanns en schlager som hette så, för lllllänge sen. Hela sommaren då jag haft huvudet fullt av covid-varningar och orosmoln har jag grunnat på hur jag skulle ta mej iväg för att besöka två av mina barn som ändrat sina liv på ett radikalt sätt. En har ny lägenhet i Täby och en har flyttat från storstan till Växjö. Och inget av dessa tillstånd har jag fått kolla på. Nyfiken som en tok och rädd för följderna har jag följt deras boende och liv i bilder och ord.

Men nu jäklar gav vi oss iväg på långresa. Det blev 210 mil på 7 dagar. Men å va roligt! Tänk att få träffa dom! Tänk att få se hur dom bor! Vi har inte sökt upp folksamlingar och köpcentrum men tänk att få gå omkring bland liiite folk! Tänk att få fika och äta lunch! Och överallt kände jag mej väldigt trygg ur smitt-synpunkt. Alla höll avstånd och betedde sig på ett mycket respektfullt sätt. Det var lite annat än mina dagar på Lantstället där sommaren har varit olidligt torftig på besök.

Så nu kan jag faktiskt om inte dö så i alla fall känna mej lugn. Jag vet var dom sitter när vi pratar i telefon, jag vet åt vilket håll dom går när dom ska på jobbet, ja ni vet … allt sånt som man kan sitta och fundera över när man inte har nåt att göra.

Åter till hembygden har jag så smått börjat fundera på om jag har nåt att göra alls. Vad ska jag göra nu mer än att så småningom börja plocka bort lite växter, en del har faktiskt antagit en väldigt höstliknande ton och ett smådesperat utseende. Dom mår inte bra helt enkelt.

Idag ska jag i alla fall ha Skördefest. På mina kryddor. De har jag faktiskt lyckats väldigt bra med i år. Nu ska jag göra små buketter av oregano, rosmarin och salvia. Dom ska hänga i taket och torka. Och tänk så precis, i Växjö köpte jag små burkar som jag ska ha dom i när dom är torra och fina. Basilika, persilja och gräslök ska jag frysa in och ta fram när mörkret faller hemma på min gata i stan.

Ja och så kom jag just på att det är fredag. Härligt, då kan jag myyyysa hela eftermiddan.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *