City – here I come!

Jag börjar snart inse att det är slut nu. Slut på friden, slut på tristessen, slut på latheten. Jag börjar närma mej mitt intåg i Vinter-vistet. På söndag gör vi en första re-tur och sen åker vi tillbaks och hämtar resten. Det är ju en del gods att frakta.

Hela sommaren har jag varit rädd och försiktig. Detta trots att jag faktiskt knappt träffat nån. Men om, jag säger bara om, jag har råkat stöta ihop med nån på landsvägen eller på badstranden eller på väg till bärskogen, har jag noggrant gått igenom alla tänkbara smittscenarier. Jag har ältat smittorisker, jag har tolkat och utvärderat ringa luftvägsbesvär hos mej själv, dvs att jag har hostat en gång kl 0815 på morgonen. Jag har ägnat så mycket tid till säkerhetsbedömningar att jag definitivt skulle kunna platsa på Natos Säkerhetsavdelning – vilket ju vore jättehärligt! Han är ju så snygg Stoltenberg.

Men nu ska det bli roligt att åka till min gata i stan och det känns också som att smittoläget intagit en mer hanterlig natur. Såklart blir det inte som vanligt, inga av mina ”jobb” är igång och jag får väl göra som här – lata mej dagarna i ända. Men det blir ju en ny soffa, ett nytt köksbord, nya vandringsleder och lite mer folk att kolla på.

Och fast det ska bli kul att komma hem till min gata i stan så blir jag som vanligt nostalgisk när jag vandrar på min skogsstig. Kollar om lingonen verkligen är röda på alla sidor eller om jag ska vänta med att ”ta” dom en annan dag. Kan inte hålla mej från att plocka fler blåbär, fast jag har så många. Dom är ju så stora och fina och söta och goda. Svamp har vi hittat och hjortron har vi plockat. Jag är nöjd med mitt Fylla-Frysen-Projekt.

Och idag är det fredag, igen. Visst går veckorna fort. Så även dagarna. Så nu är klockan halv elva och jag får sno mej så jag hinner med mitt Fredags-Mys… när kan man egentligen börja med det?

Vi hörs från en annan del av Sverige. Till dess. Trevlig helg!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *