Trött på 70 plussssss

Det känns som att man måste förklara sig. Tala om ”Jag är ju en sån där 70 plussare du vet… så jag kan inte gå omkring hur som helst.” Som om nån inte skulle ha fattat det när dom ser en. Nu är jag i alla fall trött på att prata om min ålder, något som jag undvikit de senaste 20 åren. Nu säger jag helt enkelt ”Jag är en del av lösningen!” För visst låter väl det roligare?

Och det är dessutom sant. Fy faderuttan vad vi har varit duktiga. Och jag är inte förvånad, vi är en del av lösningen mest hela tiden. Säg ett lite större idrottsevenemang som inte tar hjälp av ideella pensionärer. Säg en social verksamhet som inte till stor del bygger på äldre personers engagemang. Säg ett kulturarrangemang som inte till stor del besöks av oss 70 plussare. Minsann, men snart börjar dom nog sakna oss både här och där. Och då kanske restriktionerna blir färre och det blir lättare att leva.

Apropå corona så har jag ändå noterat att vissa har blivit synliggjorda och lyckats profilera sitt varumärke extra tydligt i dessa tider. Jag har tittat på många presskonferenser (vad skulle man annars ha hittat på?) och där har en liten mörk man dag ut och dag in upprepat sitt namn + Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap – MSB. Nu sitter förkortningen där som vore den inristad. Så häromdan när Hesa Fredrik kraxade fram en signal så tänkte jag direkt MSB. Produktprofilering tror jag det kallas.

Så här tillbaka på min gata i stan är det snärjigt ska jag säga. Lägenheten ser ut som ett bombnedslag, påsar och kassar och lådor och blommor och saaaaker överallt. Jag packar upp och packar upp men likt klockan kommer jag aldrig fram. Men det är kul att ha nåt att göra också och två rum har jag lyckats städa till beboelighet.

Och folk är det här. Överallt. På gården. På gatan. I bilar. Himla kul att ha lite liv omkring sej. Och i morgon åker vi tillbaka till landet och tar med oss resten hem. Puh… nya uppackningar.

Jag klagar inte, jag känner mej glad och fylld av tillförsikt. Och fredan närmar sig med stormsteg. Visst går veckorna fort?

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Trött på 70 plussssss”

 1. Omväxling förnöjer och jag önskar att jag hade lite omväxling. Visst har jag varit till stan men bara till tandläkaren och det är inget nöje.

  1. Jag tappade en bit av en krona för nån vecka sen så jag har varit till tandläkaren
   2 gånger. Men det är värre för dej.
   Det hade varit bättre för dej om jag hade jobbat på lasarettet som Röda-kors-värdinna.
   Då hade jag hjälpt dej att hitta till Specialtandvården. Det är inte många som hittar
   själva så jag är van att traska dit. Det enklaste är att du parkerar på Köpmangatan
   och går in i porten på hörnet närmast stan. Hudkliniken ligger längst ner och sen
   två tr upp Specialisttandvården. Fast det kanske du redan listat ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *