I denna ljufva Höstens tid …

Idag är vädret strålande, i alla fall som det ser ut här från mitt fönster. Det blåser lite, eller ganska mycket faktiskt, men har man mössa så känns det säkert ok. Jag ska gå ut bara jag får tid…. (hihi).

Först måste jag tala om hur mycket jag retat upp mej över Högskoleprovet. Jag råkar ha 3 barnbarn som blir drabbade av konstiga, stelbenta, diskutabla och irrelevanta bestämmelser. Vårprovet blev inställt och det kan man ju ha viss förståelse för eftersom pandemin just hade startat. Men sen ställdes även höstens prov in. Efter, får man förmoda, massiv kritik beslöt man att provet skulle genomföras, men bara för vissa.

Nu var det ungdomar utan tidigare provresultat som skulle få chansen. Jodå, dom skulle logga in sig kl 0700, sitta och vänta till 0800 på att slumpvis bli utvalda. Det gällde inte för alla alltså. Kl 0800 en fredag, då är det väl meningen att ungdomarna ska gå i skola? Och varför kunde inte alla, som ändå var en begränsad skara, beredas plats? Nej för det var just det, det fanns inte plats…. En lördag …I en stad? Hur svårt kan det vara? Och, när dom som har tur ska skriva provet i oktober så är det på papper?? Va! Nuförtiden kan man inte parkera bilen, betala en räkning, köpa en tvål på Åhléns, legitimera sig både här och där om man inte använder sig av mobila tjänster. Men ett prov för ungdomar 2020, det ska ske genom att man kopierar upp och lämnar ut papperskopior.Jag bara säger det … BEDRÖVLIGT DÅLIGT!

Så, nu var det sagt. Nu övergår jag till att kommentera dagens DAG. Som är Janssons??? Ingen närmare beskrivning ges men jag utgår från att det inte är bara alla Jansonar som får fira idag utan det är väl maträtten, som jag tycker väldigt mycket om.

Nu råkar jag veta, med hänvisning till min gedigna kunskap och erfarenhet av den svenska husmans-kosten att det inte är lämpligt att göra Jansson så här tidigt på hösten. Potatisen har för mycket stärkelse i sig, tror jag. Jag har inte försökt mej på det efter att för över 30 år sen ha bjudit min svärmor och hennes syrra på middag. Jag skulle servera Jansson. Bara det var ju jättekonstigt. Det var höst och alla satt med kniv och gaffel beredda, hungrande efter att få sätta tänderna i nåt annat än spisbröd och ost. Och jag log och försäkrade att snart snart är den klar. Jag öppnade ugnsluckan så många gånger så till slut satt alla där alldeles rödblommiga, men lika svältande. Sen dess undviker jag denna maträtt fram till nästan-jul.

Jag summerar alltså dagens ”betraktelse” med att jag är

1.Irriterad på Universitets- och Högskolerådet
2. Glad att solen skiner
3. Beklagar att det inte var prinsesstårtans dag (som jag hade fått för mej)
4. Glad att det är fredag, för då är det väl mysigt?

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *