Påverkan eller bara vanliga ålderssymtom?

Ja vad kan hända med en kvinna som är en del av lösningen, men trots det ärofyllda epitetet har genomgått ganska omvälvande förändringar under innevarande pandemi. Här är några av de personlighetsstörningar som hittills är märkbara:

Bristande koncentration

I somras på min enda resa utanför kommunen inhandlade jag två stora och fina krukor på ett tegelbruk. De var avsedda för kryddor. Höga och fina. På en stod ”Timjan” och den andra var försedd med en liten blomma.

Direkt vid hemkomsten till min gata i stan, inhandlade jag två sorters kryddor. Timjan och Salvia (eftersom salvian var den enda som såg skaplig ut när jag handlade kl 2200 på kvällen). Fin och grön skulle salvian pryda krukan med blomman på och timjan förstås i ”sin” kruka.

Planterade med liv och lust och ställde krukorna i köksfönstret. Då ser jag att salvian har hamnat i krukan som det står ”Timjan” på och timjan i den andra. VA!! 50 % chans att misslyckas.

Fumlighet

I köket står en fin diskmedelspump i keramik. Den har stått där ganska länge. Men helt plötsligt lyckas jag vicka till den, den ramlar rakt ner på en ugnsfast form som står i diskhon eftersom jag inte hade tid (!!) att göra rent den direkt. Pumpen klarar sig, förutom en liten skärva i gängningen. ”Inga problem” tänker jag, den går utmärkt att skruva fast ändå. Fel fel fel…. Så fort man trycker på pumpen så blir hela flaskan grön. Slarvigt och dumt…. Nu åker Yes-flaskan fram i väntan på att ny behållare införskaffas.

Oförmåga att göra rätt

Fick fina grå päron av svägerskan. Vad göra? Jo kanske päronmarmelad. Recept plockades fram och eftersom den här dagen sammanföll med min shoppingtur så skrev jag upp ingefära på notan. Nästa dag var det dags att koka. Och naturligtvis, när jag läste receptet igen så fattades det citronsyra. Grannen hade vinsyra så det fick duga. Men varför kan jag inte göra nånting rätt?

Det här är bara några små exempel på vad detta att vara en del av lösningen har inneburit för mej. Listan kan göras lång. Men en sak är jag säker på är rätt. På söndag stundar Vetebullens dag och där är jag banne mej rätt. Bullar är det enda jag ser till att ha i frysen, för alla eventualiteter. Fast i dagens läge består eventualiteterna i att jag och den andre personen i hushållet tar oss en bulle till eftermiddagsfika. Baket kommer att räcka länge….

Och idag är det lördag…. Nu jädrar i min låda!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *