Idag är det tisdag …

Det ser ut att bli en fantastisk dag. Kallt men soligt. Jag är säker på att det ”krispar” när jag trampar på dom fina färgrika löven. Och visst har jag tur som bor här. Där jag har så nära till all natur och som om jag vill kan gå promenader åt olika håll i flera veckor ifall jag skulle bli uttråkad. Jag har till och med sån tur att jag förmodligen inte behöver möta så många på vägen. Jag kan lätt hålla mej undan.

Men ändå… Lite trist börjar det bli! Raderna i almanackan gapar tomma. Enda glädjeämnet den här veckan var 1015 idag, ”Däckbyte” …. Hur kul är det? Det är inte bara trist, det är dubbelt djävulskt förfärligt för nu inser man att snart är vintern här … också.

Jag skulle vilja skriva en rolig blogg. Om nåt kul som hänt, om nåt roligt jag läst, om nån knasig grej jag köpt. Men i mitt huvud är det tomt…. Ekande tomt. Man skulle nästan kunna bli deprimerad.

Men så hörde jag på radion igår. Nån myntade uttrycket att ”att göra ingenting är en konstform”… now we´re talking. Jag går alltså omkring här och är en konstform. Nu blev jag glad igen.

Och nu ska jag säga att det är inte alls är så tråkigt. Idag ska jag tassa iväg till ett postutlämningsställe. Där ska jag frankera och posta en present till ett av barnbarnen… jag tror inte hon läser detta så jag kan förtälja att hon önskat sig torgvantar med spetsmönster. Det har mormor fixat…. Tror jag det!

Och på samma gång tar jag en repa ner till stan och byter bok. Jag är med i Låna och Läs, förutom att man får läsa 50 böcker på ett år så får man en anledning att kvista ner och spana lite på folk då och då. Och sen är det väl lunch och det blir nog en osedvanligt lukullisk (hur stavas det?) anrättning, kanske en kopp te och en spisbrödmacka. Och rätt som det är har klockan blivit 2 och då är det fika.

Efter det hinner jag kanske slå några varv på stickningen. Jag har stickat klart två vantar så nu ska det på lite tummar där. Sen är det dags för nästa. Det är jätteroligt att sticka Vante…alltså Vante nr 1 för då kan jag hitta på mönster och fundera hur den blir och tycka att det ska bli så spännande att se resultatet… men Vante nr 2… då blir det tråkigt. Visst är jag knäpp?

Och till kvällen blir det en smaskig middag. Frågorna hopar sig. Vad äter man? Vad lagar man? Hjälp, jag kan inte hitta på nåt? Lugn bara lugn, sen är det Rapport och plötsligt är det Alla mot alla och ännu mer plötsligt ligger jag där i sängen och drömmer om dagar som komma skall. Dagar då jag ska hoppa upp ur sängen och tänka att ”nu jädrar i min låda är det bråttom, idag har jag jätttttttemycket på schemat”.

Till dess, Skön Tisdag önskas Eder från en person som är en Konstform hela hon

Publicerat av

En kommentar till “Idag är det tisdag …”

 1. Tack för ditt svar. Och för dina tips om stickningen. Att det fanns ett
  namn för syndromet SSS = less på att göra samma saker det visste jag inte. Kul!
  Fast jag tycker det verkar lite avancerat med Magic Loop och när jag hittade
  en beskrivning som började vid tån så gav jag upp direkt.

  Nu ska jag sticka ett par herrsockar med stickor nr 4, ganska tjockt garn.
  Frågan är hur många maskor jag ska ha? Du kanske vet!

  Idag är det alldeles vitt på marken (vet inte var du bor!) och jag vill inte
  ha vinter ännu. Så jag blir också inne. Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *