En skitdag till …

Jo jag fattar att det kan vara roligt att läsa en humoristisk, ekvilibristisk, igenkännande och rolig blogg. Faktum är att länge nu så har jag inte lyckats få fram nåt roligt alls, det händer ju ingenting!! Inget som man kan förvränga och förlöjliga och förroliga. Idag skriver jag därför om en riktig skitdag, allt har gått fel. Fortsätt inte läsa om du söker förströelse och nöje. Det här är för dej som vill svära och tycka synd om och tänka ”sådärhadejagocksåhäromdan”.

Det började med en fönsterbelysning. En fin som jag haft i över 20 år. Den är som en adventskrans med svart stomme och många smålampor i. Jag har den uppe hela hösten i sovrumsfönstret för jag tycker inte att den är så särskilt adventig. Plötsligt slutade den lysa.

Nu började jakten på en likadan – helst. Eftersom jag är en del av lösningen försöker jag handla på nätet om det går. Hittade en fin krans men ville kolla så att den verkligen kunde hänga i fönster-belysningen och att jag inte skulle behöva använda en stickkontakt. Det blir så lång sladd …

Efter samtal med Marks Träslöjd försäkrade Grabben i Luren att den här runda fina slingan var försedd med den kontakt jag ville. Jag beställde och idag kom den. Skulle hämtas långt bort i hotahejti (vem hittar på utlämningsställena runt halva och hela stan?). Ååååå, jag var så ”opp i orra” när jag öppnade paketet. Kransen var jättefin, men gissa vad…. Fel kontakt! Jäkla skit!

Slängde mej på luren och klagade på den felaktiga informationen och Grabben i Luren sa att självklart skulle den kunna returneras, utan kostnad för mej. Jojo, det kunde han drömma om att jag skulle betala nåt.

Nu började karusellen. Det kom en fraktsedel på mejl, jag pilade iväg med den och paketet och lämnade in. Ville ha kvitto.

”Du kan inte få nåt kvitto nu”
”Varför inte?”
”Har du skrivit ut den här fraktsedeln nyss?”
”Ja (hurså höll jag på att säga men än så länge behöll jag lugnet)”
”Den går inte att scanna, du får komma tillbaka om en timme”
”Jag tar inte med mej paketet men kommer tillbaka om en timme och hämtar kvittot” (fortfarande gaannnska lugn)

Efter 2 timmar kommer jag tillbaka och då får jag ta tillbaka hela paketet. Det går fortfarande inte att scanna.

”Du får kontakta DHL och höra vad det är för fel på packsedeln!
”VAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Gick förstås hem och ringde till avsändaren och nu var jag otrevlig (har märkt en tydlig tendens till att jag är på konstant dåligt humör och minsta lilla sak som går mej emot så blir jag fel del av lösningen. Den nye Grabben i Luren svarade mest hm och nja och på mitt förslag att han fick skicka hit en DHL- bil hem till mej, eftersom jag inte har lust att flänga runt halva stan nån mer gång, svarade han att han skulle höra av sej….

Helt utmattad. Det var inte bara det här. Det var snö ute också. Men nu behövde jag i alla fall lugn och ro och fokusera på nåt trevligt. Nya Buffé hade kommit och med iver och förväntan tänkte jag att nu minsann ska jag laga nåt trevligt till helgen.

Recepten: Kimchi Jigae, Yukhoe, Bibimbap, Bulgogi, Pajeon… Jag säger inte mer. Tablå och ridå!

Publicerat av

En kommentar till “En skitdag till …”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *