Nu är det åter skärpning som gäller

I mars trodde man glatt att det här räcker väl ett tag, det gör väl inget att vi ska hålla oss isolerade nån månad. I juni tänkte man att det blir bättre till hösten och i september tänkte man att det blir skönt att julen blir som vanligt i alla fall.

Nu verkar det verkligen inte bli så och jag har bestämt mej för att återgå till känslan i mars. Nu väntar jag på vaccinet i början av januari. Och till dess måste jag sätta fart.

Frågan är väl då vad man ska göra när man inte får träffa nån, inte handla nåt, inte åka nånstans. Jo man kan helt klart städa. Det är ju alltid aktuellt och alltid lika roligt (det grövsta skämtet hittills). Nej men man får helt enkelt ta och göra det så att man liksom får drag under galoscherna.

Så igår när jag gick omkring med min ganska nyinköpta dammsugare så kom jag på att den var ett felköp. Vår gamla gick sönder och istället för att som många gör kolla tester och expertutlåtanden på nya maskiner så sticker vi direkt upp till Elgiganten och ställer oss och glor på olika märken.

Tills en trevlig gosse dyker upp och undrar vad vi funderar på? En dammsugare… har ni tänkt nåt särskilt märke? Är det nån särskild egenskap ni är ute efter? Ja förmodligen att den ska suga upp dammet har man lust att säga. Vi började snegla mot en trevlig liten svart sak som såg lätt och hanterlig ut. Priset var bra också, nu måste man börja tänka på att livslängden på maskiner inte behöver vara 20 år, nu kan man köpa rena skräpet och klara sig resten av livet.

Då slår han till: ”Har ni sett den här? Det bästa med den är att den går så himla tyst, när jag dammsuger hemma hos mej så får jag ibland fundera ifall den ens går!” Såhär i efterhand kan jag tänka att det borde du ha märkt mest på ifall allt skräp ligger kvar på golvet. ”Och sladden, extra lång!” Ja det var ju iochförsig bra, annars får man springa och dra ur och sätta i överallt. (Som om nu det skulle vara något problem!).

Och vips slog vi till. Trots att den var flera tusenlappar dyrare och att den inte var så liten och smidig som jag hade tänkt mej.

Och det är inget fel på den. Den går tyst…. Det är lång sladd…. Men det är ett konstigt handtag som jag har svårt att hålla mej i. Det är också svårt att ta lös ena delen för att sätta dit den där lilla saken som man kan ta bort dammet med. Man kan här märka att jag inte är så värst bevandrad i delar, konstruktion och användning. Faktiskt så är det den andre personen i hushållet som oftast står för dammsugningen och nu påminns jag om att jag ska försöka överlåta det helt. Man kan ju dela upp hemmets sysslor?

Men vad jag tänkte med hela det här inlägget var att man ju borde skriva upp såna här iakttagelser tills nästa gång, ifall det blir nån sån. Man borde informera sig själv om vad man gjorde fel förra gången. Så att det inte blir som när vi köpte spisen och den lilla plattan ligger som tvåa, längst upp och den stora längst fram. Inge bra.

Så nu undrar jag bara var jag ska anteckna det här? Och under tiden ska jag skärpa mej och städa badrummet. Nåt måste man ta sig för på självaste lördagen….

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *