Nån där uppe har koll..

Ibland lyssnar jag på reportage där man indignerat och förfärat talar om att vi minsann är övervakade. Av en massa ”saker” – Facebook, Google, Försvarets Forskningsanstalt (nu kanske jag tog i?), kinesiska muren – förlåt regimen, Trump-administrationen. Jag har säkert glömt att nämna nån, oligarkerna i Ryssland är säkert med på ett hörn.

Jag vet i alla fall att jag är övervakad…. Av garntillverkare…. Dom måste se att jag sitter här och vickar med fingrarna och skapar den ena fantastiska (hihi) kreationen efter den andra. Jo jag fattar att det kan bero att jag beställt garn nån gång men det kommer från så många håll, liksom som en löpmaska.

De flesta mejl som kommer till mej numera är från Järbo garn, Knittingroom, nåt norskt tjosan (som jag förstås allldrig kommer att beställa från, jag glömmer inte gränshandeln och Johaug i första taget). Och det är det ena fantastiska mönstret och otroooligt mjuka och varma garnet efter det andra.

Och jag blir så sugen och inspirerad, kan inte hålla mej, fyller i alla önskevarorna och lägger dom i varukorgen. Om jag har tur och besinnar mej så avvaktar jag ett dygn och ibland kan det hända att jag rensar korgen, stänger sidan och tänker bort. Men inte så sällan så ser jag mej själv trycka på ”Skicka” och vips, det är rekordsnabba leveranser, så ligger det ett bulligt ulligt kuvert i min brevlåda.

Så nu har jag garn: Rött, grått, rosa (mycket rosa), vitt, mörkgrått i olika tjocklekar och material. Jag kan sticka till döddagar. Och det är väl tur det, att jag har mycket menar jag, ifall mina döddagar låter vänta på sig.

Och idag kan man med gott samvete och enligt lagen om alltings ordning pynta till Advent. Ett tag umgicks jag med tanken att jag skulle strunta i allt i år. Det är ändå så tråkigt med tillståndet i världen i allmänhet och hos mej i synnerhet. Men som tur var kom jag på bättre tankar. Nu kör jag på. …Tänker (har ni tänkt på att nu säger alla journalister som svar på frågor eller som frågor ”Jag tänker …”) Alltså jag tänker att det är lika bra att köra hela registret, det tar ju en stund att plocka fram allt och sen tar det lika lång stund när allt ska tillbaka i lådan igen.

Så jag klämde upp lummern också … lika bra! Glad Advent på er!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *