Rapport från ett soffhörn

Det är lite trixigt till en början. Den mönstrade kudden är liksom lite oformbar, vill inte riktigt kännas vid formen på mitt briljanta till formen så lagoma huvud. Ibland tvingas jag lägga huvudet lite bakom kudden och liksom vila mot ryggstödet. Kan vara vanskligt ifall jag skulle bli lite trött, då kan huvudet falla bakåt med risk för nackfall.

”Intetsägande?” Såklart ”Blaskiga”. Inget att bekymra sig om. Det brukar ordna sig. Jag hittar alltid nån bra ställning till slut. Förresten sa min sjukgymnast en gång att det inte var bra att hänga med benen långa stunder. Inga problem sa jag, jag ligger raklång framför TV:n varenda kväll och det tyckte han var jättebra. Vilken härlig sjukgymnast, helt klart i min smak. Nu var det här innan coronatiden och det kanske inte är meningen att man ska ligga raklång såååå länge och så ofta?

Idag är det trettondagsafton. Längtar tills alla aftnar och dagar är borta och det blir måndag, tisdag osv. Och nu ligger jag i startgroparna. På torsdag ska julen bort. Brukar vara betydligt snabbare än så, oftast direkt efter nyår, men med min nya livsstil så är det mesta ”manjana”. Räknar med att om jag nu vilar mej i form i dagarna två så klipper jag av julsnörena på en dag, med kanske lite spill över till fredan, men då är det helt pga ett utdraget något-att-göra-behov. ”Kan rosor med snitt?” ”Okuleras???” Tveksamt svar men om ”Hade Pam en massa” blir ”Drömt” så måste det bli okuleras. Konstigt korsord, alla är inte roliga allllls. Dumma och med goddag-yxskaft-svar.

Tackgodegud och alla trevisemännen för att skidåkarna håller stilen och stången och staven. Tillhör dom bästa underhållningsprogrammen när dom svettas och kämpar på i spåren där borta på höga och låga höjder. Dom borde få Stim-pengar. Förr kunde man slinka in på sändningen några minuter för sent och ändå hinna komma igång med stämningen. Ni sitter jag 10 minuter innan för att inte missa starten. ”Hona?” ”Sto”. Det är löjligt lätt men såklart ett ord dom gärna vill ha med, korsordsfixarna, lätt att klämma in liksom. Samma gäller ”Astat” som blir ”At”. Uppriktigt sagt så fattar jag inte varför det ska vara At, har inte kollat heller, jag bara skriver in det.

Ute är det Hej Mitt Vinterland så det krispas om det. Träden är så himla fina och snön ligger vit inte bara på taken utan all over the place. ”Är den ena sidan?” ”Avig”. Jaja, det var ju lätt. Tänker på att jag är lite avig jag också. Jag vill gärna hitta nåt att tjafsa om. Påstå att den andre personen i hushållet har fattat fel när han läste, att jag hört något som han inte vet, att jag uttalar mej, fast totalt ovetande, om läkemedelskedjor, EU-processer, smittstrategier mm. Avig var ordet sa Bill.

Time flies som det heter. Nu är klockan snart 11 och om jag ska hinna ut och ta en nypa luft – i ordets rätta bemärkelse, det lär inte bli nån lång promenad idag. Jag skyller på kylan den här gången. Nejdå, jag går faktiskt varje dag i mån av tid hihi. ”Har snöre kring axeln?” Andra bokstaven ”I”. Det är omöjligt. Skiter faktiskt i det här korsordet nu. Inge roligt och jag kan för lite och bläääää.

Beslutar mej för att färdigställa min morgontoalett. Jag har varit uppe i flera timmar och inte hunnit måla ögonfransarna än. Skam och bedrövelse. Jag sticker och gör det direkt och sen väntar hela halva dagen på mej.

Trettondagsafton. Ett minne från min barndom. Min faster Hanna ällllskade kalas och att bjuda hem folk (jag liknar henne). På trettondagsafton blev vi bjudna hem till henne, släkten och dom som bodde närmast. Jag tror att vi fick kaffe och kakor, vi lekte lekar – flytta en apelsin under hakan… vilken grej! Man var helt salig. Idag påstår man att barn får för lite social träning. Snacka om vad vi missade. En fest per år. Men det blev folk av oss också. Men jag har hört talas om Trettondagsbal och det skulle ju ha varit smaskens att få gå på en sån ikväll eller i morgon.

Men vadå, jag är nöjd här i min lilla värld….. Tjuren Ferdinand har fått en Copy-cat!

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *