Vilket djur jag vill vara…

Understundom (vilket fantastiskt ord!) fick jag när jag jobbade åka på kurs. Det var himla roligt att ta flyget, bo på hotell, ha kurs i en fin lokal, äta god lunch och träffa nytt folk. Jag tycker synd om dagens arbetare. Nu får dom sitta hemma vid sitt skrivbord och lära sig saker alldeles på egen hand och på rasten hasar dom ut i köket och gör sig en skinkmacka. Det är lite skillnad mot lunchbuffé i glada vänners lag.

Men det jag egentligen ville komma till var att man ibland i början av utbildningen skulle välja vilket djur man ville vara. En urdum uppgift tyckte jag redan då. Jag sa alltid hund eftersom man då blir matad och motionerad och att man blir glad åt alla man möter. En fantastisk egenskap!

Idag skulle jag välja enligt följande. Och nu när det inte är kurs utan jag gör precis som jag vill här i min ensamhet så väljer jag tre djur:

 1. TJUR. Och då tänker jag närmast på Ferdinand. Inte precis för att han sitter och luktar på blommor utan mer för att han inte verkar bry sig så mycket om livet runtomkring. Inga påtryckningar eller djärva idéer tycks bita på honom.

Så har det blivit med mej. Jag tittar visserligen på TV onödigt mycket och jag tar in alla hemskheter som händer här och ute i världen. Men jag orkar inte säga ”Men gu”, ”Va hemskt” eller ”Men nu jävlar blir jag tokig, vad är det som händer”. Jag bara nickar och konstaterar.

Och jag orrrrrkar inte diskutera med alla jag träffar varför vaccinet inte anländer, varför vi får en 3:e våg och hur det ska bli när vågorna kommer dugga tätare än nu. Jag bara sitter här och stickar vantar och är nöjd med det (hihi…såklart osant!)

 1. HÄST. Har nån tänkt på hur tråkigt det ser ut med en häst som står alldeles still i hagen. Ibland lyfter han en aning på ett ben som för att avlasta dom andra tre. Ofta ser hästen väldigt trött och håglös ut, ja inte förstås när han galopperar och skuttar i hagen, men hur ofta ser man en sån häst?

Jag tror han tänker att det skulle vara skönt att bara lägga sej ner och blunda ett tag. Kolla på molnen och längta efter nåt snyggt sto som travade förbi. Men det räcker förmodligen att han tittar på underlaget för att inse att det inte verkar särskilt mysigt och mjukt och därför blir han stående. Och jag antar att det dessutom krävs en hel del ansträngning för att ta sej ner till marken om man har fyra ben.

Med mina två ben tar jag mej ner till liggande hur lätt som helst. När jag sitter i soffan behöver jag bara vicka till lite och vips har jag det mysigt och skönt i horisontalläge. Ibland har jag besökt sjukgymnast och där får man som bekant väldigt många goda råd. Det enda jag tagit till mej är att det inte är bra att sitta för länge, det är bra om man liksom sträcker ut ryggen ibland. Check på den!

 1. Det tredje har inget namn. För jag vet inte om djur kan inbilla sig saker. Kanske i så fall en MES som inbillar sig att maten ska ta slut i fågelmataren. Jag inbillar mej i alla fall alldeles för ofta att jag är svårt smittad. En ilning på höger sida om pannan –” jaha, nu är det klippt, nu får jag ont i huvudet.” När jag snyter mej efter en promenad i kallgrader –”jaha, då är det min tur”. Och framför allt när jag, som jag alltid gjort, hostar och kraxar hela tiden. Det är liksom mitt signum, och jag veeet att man inte ska kraxa för då blir det bara värre, det bildas mer slem i halsen. Men trots att jag kraxat i säkert tio år så framkallar nu en enda liten kra att jag är övertygad om att pandemin hittat till mej.

Men vadå, svammel svammel och åter svammel. Det är ganska skönt också här i min lugna vrå. Nu är klockan 1300 och idag har jag hunnit med allt det här REDAN:

 • Fika på säng
 • Löste korsord på samma säng alldeles för länge, det var antagligen för lätt
 • Lite fil och en blodtryckstablett
 • Morgontoalett
 • En promenad i omgivningarna
 • Lunch
 • Nu blir det Herrstafett och då greppar jag stickningen samtidigt, påttifall det blir trist nån sträcka.

Ja sen är det väl dags att börja fundera på middag med ALLLLLA tillbehör. Härligt fredag på er också!

Publicerat av

2 reaktioner till “Vilket djur jag vill vara…”

 1. Hoppas det blir rikligt med ”hundgodis” och med anpassad vätska till kvällens mys…🐕💕🙋‍♂️😁😁😁😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *