Glada påsken är här!

 

Nu jädrar i min låda är det mycket att stå i. Påsk innebär många saker. Och då tänker jag inte på det gudomliga utan mer det lekamliga. Det är mycket mat som gäller i påsk, det är sen gammalt!

Att två personer ska fira påsk i splendid isolation i den kvadratmeterrymliga lägenheten i stan ska väl inte innebära nån skillnad. Är det påsk så är det…

Så jag började skriva meny:

Prinskorv, men gu va barnsligt. Ska jag verkligen stå och snitta små korvar i två ändar när vi förmodligen bara kommer att äta en var. Det stryker jag.

Köttbullar. Det äter vi lite nu och då, mest för att jag tycker det är världens godaste mat. 400 gram köttfärs och små gulliga köttbullar. Nej, jag spar och gör pannbiffar på tisdag istället. Köttbullarna stryker jag.

Lax. Absolut. Men jag köper ju inte en helsida och gravar själv. Det blir ett litet paket med några skivor och färdig sås.

Ägg. Jamen ägg måste man ju ha. Behöver jag köpa en extra kartong? Men visst ja, det blir ju bara två extra ägg = 4 ägghalvor.

Påskskinka. Nej för bövelen. Äta ca 6 skivor av den och sen stå där med skammen vad man ska göra av resten. Jag veeet att man kan frysa in, men hur kul är det. Jag skippar skinkan helt enkelt.

Västerbottenspaj. Det brukar mina barn vilja ha på påsk- och jul- och midsommarbordet. Vilket har resulterat i att jag är skitless på smaken av västerbottensost. Den stryker jag.

Sill. Jamen där är jag med. Och då gör jag min egen, den blir så god. Där har jag alltså lite att pyssla med idag. Skära lök, skära sill, koka ättikslag. Tar förmodligen 10 minuter om man inte har 5 minuters sill. Check på den!

Jansson. Det blir det.

Fast nu kan man undra vad det här blir för påskbord. Inget att skryta om för omvärlden i alla fall. Men vi blir säkert både mätta och nöjda.

När allt mitt stök inför högtiden nu är planerat och klart, planerar jag själv att sätta mej i närmaste soffa, greppa en god bok, kanske kasta upp en ny vante, ligga och glo på nån smaskig serie halva natten. Om jag inte är ute och idkar friluftsliv dagarna i ändå. Det hör också påsken till!

Det blir nog bra det här! Varsågoda och varsåglada i Påsk!

Publicerat av

2 reaktioner till “Glada påsken är här!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *